Öğrenciler icatlarını sergiledi

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı 2010 Mevlana Kültür Merkezinde açıldı.
Mucit öğrencilerin ürettiği birbirinden ilginç eserler katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Konya Mesleki Eğitim Teknolojileri Fuarı (METEF) Mevlana Kültür Merkezi’nde çok sayıda davetli ve öğrencinin katılımı ile törenle açıldı. Konya’da Mesleki ve Teknik Eğitim veren okul ve kurumların katılımı ile açılan fuarda öğrencilerin birbirinden ilginç icatları ve çalışmaları yer aldı. Fuarın açılışına Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Yılmaz, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Fuarda il genelinde ilköğretim ve lise düzeyinde eğitim- öğretim veren okulların öğrencilerinin geliştirdiği eserler sergilendi. Öğrencilerin birbirinden ilginç ve değişik ürünlerinin yer aldığı sergi 28 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
METEF 2010’nı açılışından önce konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Yılmaz, meslek liselerinin önemine dikkat çekti. Yılmaz, “Türkiye’de işsiz genç sayısı her geçen yıl artıyor. Liseyi bitirmek ve sadece diploma sahibi olmak artık yeterli değil. Bunun için meslek liselerine önem verilmesi gerekir. Biz Konya olarak genç işsizliğin önüne geçmek için meslek liselerine olan talebin artırılması için her türlü çalışmayı yaptık. Bunun sonucunda da 2009–2010 eğitim döneminde mezun olan İlköğretim Okulu öğrencilerinin yüzde 52’si meslek liselerine kayıt oldu. Bu rakam yeterli değil. Bunun en az yüzde 70 olması lazım” dedi.
Konuşmaların ardından METEF ile ilgili tanıtım gösterisi ve öğrencilerin hazırlayıp sunduğu folklor gösterileri büyük alkış aldı. Programa katılan davetliler daha sonra Mevlana Kültür Merkezi girişinde hazırlanan serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergiyi gezen davetliler öğrencilerin birbirinden ilginç icatları hakkında öğretmenlerden ve öğrencilerden bilgi aldı.
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri