Öğrenciler gönüllü olarak okul boyuyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu (TOG) örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu (TOG) örnek bir projeyi hayata geçirdi. TOG çatısı altında biraaraya gelen öğrenciler, Aksaray'ın Eskil İlçesi'ndeki Gözlük İlkokulu'nu boyadı. Öğrenciler, Rengarenkatak isimli projeyle okulları daha güzel bir görünüme kavuşturuyorlar.

Topluluk üyesi Dilara Sağlam, proje ve topluluk hakkında bilgi verdi. Sağlam, "Projenin içeriği; okul boyama ve hazırlanan içerik doğrultusunda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları olarak belirlendi. Projeyi toplamda 40 kişi ile gerçekleştirdik. TOG, 2002 yılından beri gençliğin sesini yükseltmek, gençlerin güçlendirilmesini ve desteklenmesini sağlamak için Türkiye’nin 79 ilinde çalışıyor. Gençlerin projelerini destekliyor, akran eğitimleri düzenliyor, yaz kamplarında yerel ihtiyaçlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarını gerçekleştirmelerini olanaklı kılıyor ve gençlere ülke içinde/dışında hareketlilik imkânı sağlıyor.

TOG, gençlere alternatif bir yakın sosyal çevresağlıyor, gençlerin bireysel gelişimlerini destekliyor. Yaşam boyu öğrenme yaklaşımıyla, gençlerin okul ortamları dışında kendilerini ifade etmeleri için alan açıyor ve kendi yaşam pratiklerini kazanmalarına imkan veriyor" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri