Öğrenciler duygularını kitapta anlattı

Karatay Lisesi, son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla göz dolduruyor

Karatay Lisesi, son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla göz dolduruyor. Sosyal ve sportif alanlarda birçok başarıya imza atan Karatay Lisesi, okul içinde gerçekleştirdiği kültürel faaliyetler ile de başarısını perçinliyor. Lisenin son günlerde en güzel faaliyeti ise okul öğrencilerinin çıkardığı ‘İçimizden geldiği gibi’ isimli kitap. Çeşitli konular hakkında duygu ve düşüncelerden oluşan kitap öğrencilerin gözünden hayatı anlatıyor. Kitap sayesinde düşüncelerini yazıya döken öğrenciler bu sayede yazma isteklerini de arttırıyorlar. Kitap yanında tarih öğretmenleri ve öğrencilerin katkısıyla hazırlanan Milat Tarih Dergisi de öğrencileri tarih, kültür ve sanata yönlendirerek bilinmeyen konulara ışık tutuyor. Selçuklu ve Osmanlı tarihinden Konya tarihine kadar onlarca konuyu barındıran dergi, ilk sayısıyla şimdiden göz doldurmuş durumda. Okul faaliyetleri hakkında bilgi vermek için gazetemizi ziyaret eden Karatay Lisesi Müdürü Fehmi Ceylan ve Müdür Yardımcısı İbrahim Meydan, temel amaçlarının öğrencileri dışlanmış duygusundan çıkararak başarıya ulaşmalarına imkan sağlamak olduğuna dikkat çekti. Karatay Lisesi olarak bir aile olduklarını belirten Okul Müdürü Fehmi Ceylan, öğrencilerin hazırlamış olduğu kitabın, “Kendimiz olabilme ve kendimizi gerçekleştirme projesinin bir ürünüdür” dedi.  Kitap ile sürekli bir değişim ve gelişim içinde olduklarını göstermek istediklerini aktaran Ceylan, “Kitap fikri bana geldiğinde hemen kabul ettim. Masraflarla ilgili gerekli çalışmaları başlattım. Yoğun bir çalışmanın ardından bu eser ortaya çıktı. Öğrencilerin istedikleri gibi duygu ve düşüncelerini kitapta paylaştı. Aile sorunlarını bile yazanlar oldu. Çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları yazanlar oldu. Bazı öğrencilerimiz aile sorunlarını yazması bizim için faydalı oldu. Onların aileleriyle görüşerek sorunlarının çözümüne yardımcı olduk. Kitap okunduğunda görülecektir ki öğrencilerimiz bilgi dünyası çok geniş. Fakat bugüne kadar bizden bir şey olmaz düşüncesiyle düşüncelerini açıklamaktan hep sakınmışlar. Biz ise tam tersini yaptık ‘hayır siz başarabilirsiniz ve en iyisini yaparsınız’ dedik. Öğrenciler bu yaklaşımımız sonrasında kendilerine gördüler ve fikirler üretmeye başladılar. Böylece başarılarımızı her alanda arttırmaya başladık” dedi.

“Daha farklı güzellikleri olan bir okul olmaya çalışıyoruz” diyen Ceylan, şunları kaydetti: “Bu noktada dergi projesi başlattık ve tarih öğretmenlerimizle birlikte Milat Tarih Dergisi’ni çakırdık. Güzel bir dergi oldu. Sadece Osmanlı ve Selçuklu tarihini değil Konya tarihini de içine aldık. Böylece öğrencilerimiz Konya’nın bilinmeyen yönlerini öğrenme fırsatı buldu. Bundan sonra Konya tarihine dergi de daha çok yer vereceğiz. Bizim tek amacımız başarıya koşmaktır. Birbirimize güvenen, birbiriyle yardımlaşan, veli, öğretmen, öğrenci dayanışmasıyla geleceğe ümitle bakıyoruz.”

Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Meydan da, “1968 yılında lise ilk kurulduğunda önemli başarılara imza atmıştır. Okul tarihini incelediğimizde bunu yakından gördük. Bu başarıları tekrar yakalamak için ‘bir fikrim var’ projesini başlattık. Öğrenciler okulu daha iyi nasıl başarıya ulaştırırız noktasında görüşlerini öne sürdüler. Bizde onların bu görüşlerini değerlendirmeye aldık. Böylece kendilerine değer verildiğini farkına vardılar. Onları dışlanmışlıktan kurtardık. ‘Siz daha iyisini başarırsınız’ dedik. Bu yaklaşımdan çok memnun oldular. Bunun neticesinde ‘içimizden geldiği gibi’ kitabı oluşturdular. Tarih dergisini çıkardılar.  Bundan sonra da başarılara imza atmaya devam edeceğiz. Temel hedefimiz öğrencinin başarısıyla okul kalitesini bütünleştirmektir” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri