Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Adıyaman’da öğrenciler ders başı yaptı. İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında merkez TOKİ Akşemsettin İlk ve Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı...

Adıyaman’da öğrenciler ders başı yaptı. İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında merkez TOKİ Akşemsettin İlk ve Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Çidem, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, bazı kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu. Akşemsettin İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade etti.

2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Çidem ise bugün Türkiye genelinde 17 milyon öğrencinin ve 900 bin öğretmenin yeni bir heyecan ve umut içerisinde ders başı yapacağını belirterek, "Herkesin bildiği bir gerçeği burada ifade etmek istiyorum. Aile ve toplumsal yaşamda, insana dair ne kadar olumsuzluk varsa, toplumsal hayatta şikâyet ettiğimiz ne kadar husus varsa bunların tek sebebi eğitimsizliktir. Eğitime önem verilmeyişidir. Bu gerçekten hareketle bakanlığımızın tüm birimleri, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz elbirliği ile bu eğitim öğretim yılını bir önceki yıldan daha iyi ve daha başarılı geçmesi için gerekli tedbirleri almanın gayreti içersinde oldular." dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş da "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de eğitim alanında fiziki problemleri bitirmek amacıyla reform niteliğinde adımlar attık. Geleceğin Türkiye'sini oluşturacak çocuklarımız ve gençlerimiz için öncelikle eğitim seferberliği başlattık. İlimizde eğitim alanında başarının çıtasını yükseltmek amacıyla son iki yıl içerisinde Hükümetimizin ve Sayın Milletvekillerimizin bize verdikleri desteklerle yaklaşık 1066 derslik ve 2092 kişilik öğrenci pansiyonu inşa ederek önemli bir atılım gerçekleştirdik. Eğitime yaptığımız yatırımların meyvelerini ilimiz önümüzdeki dönemde mutlaka toplayacaktır." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri