Öğrenciler Avrupa'nın Bilim Merkezlerini Gezdi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Özel Samanyolu Eğitim Kurumları öğrencileri, Avrupa'nın başkentlerinde bulunan bilim merkezlerini gezdi.Bilim ve teknoloji gezisi kapsamında öğretmenleri nezaretinde Zürih, Cenevre, Milan, Cern ve Strasbourg'a...

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Özel Samanyolu Eğitim Kurumları öğrencileri, Avrupa'nın başkentlerinde bulunan bilim merkezlerini gezdi.

Bilim ve teknoloji gezisi kapsamında öğretmenleri nezaretinde Zürih, Cenevre, Milan, Cern ve Strasbourg'a giden 10 öğrenci, bilimsel, teknolojik ve sanatsal merkezleri ziyaret etti. Geziyi değerlendiren okul genel müdürü İsmail Uysal, dünya standartlarında eğitim verdiklerini söyledi. Uysal, teorik eğitimler kadar pratik eğitimide önemsediklerini dile getirdi. Yüzyılın deneylerinin yapıldığı merkezleri yerinde görmenin önemine vurgu yapan İsmail Uysal, öğrencilerin Europen Organization for Nuclear Research (CERN), Lyon'daki Astrofizik Merkezi ve Observatuvar, ile Strasbourg'ta Avrupa Konseyini, Porsche müzesi, Mercedes müzesini yerinde gördüklerini ifade etti.

Uysal, "Öğrencilerimiz, bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapıldığı merkezlerde deney ve teknolojik gelişmelerin yapıldığı laboratuvarları yakından görme fırsatı buldu." dedi.

Uysal, bu gibi ziyaretlerin öğrencilerin ilerleyen yıllarda kariyerlerine de katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri