Öğrenciler Arasında Kuran-ı Kerim Meali Yarışması Düzenleniyor

Adıyaman’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve eğitim camiasının birlikte yürüttüğü proje ile imam hatip lisesi öğrencileri arasında Kuran-ı Kerim meali yarışması düzenlenecek.İstanbul Sancaktepe İma...

Adıyaman’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve eğitim camiasının birlikte yürüttüğü proje ile imam hatip lisesi öğrencileri arasında Kuran-ı Kerim meali yarışması düzenlenecek.

İstanbul Sancaktepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ile Adıyaman İmam Hatip Okulu Mezunları ve Mensupları Derneği ve Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ortaklaşa yarışma düzenleniyor. Gecen yıl başlatılan proje kapsamında Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ilmihal yarışması düzenlenmişti. Bu yıl ise Kuran-ı Kerim meali yarışması düzenlenecek.

Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Nazif Dere, gecen yıl düzenlenen yarışmada dereceye giren ilk iki öğrencinin Umre’ye gönderildiğini, 20 öğrencinin ise bir haftalık İstanbul gezisine gönderildiğini kaydetti.

Nisan ayı içerisinde yarışmanın düzenleneceğini kaydeden Nazif Dere, bu yıl ise dereceye girecek ilk iki öğrencinin yine Umre’ye gönderileceğini, 15 öğrencinin ise Çanakkale ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezmeye gideceğini söyledi.

Dere, öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve meallerinin dağıtıldığını, 600 öğrencinin yarışmaya katılacağını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri