Öğrenciler arası ulusal sempozyum

3. Ulusal Sosyal Bilimler Liseleri Öğrenci Sempozyumu Konyada düzenleniyor
Selçuk Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ve Karatay Belediyesi’nin düzenlediği sempozyum Konya Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi’nde 22, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde yapılacak. Sempozyumun konusu ‘Cumhuriyet Dönemi Sivilleşme Hareketleri (1923-1980)’ oluşturuyor. Sempozyuma İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kuntoğlu yanı sıra 20 şehirden sosyal bilimler lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Sempozyum açılışında konuşan Mevlüt Kuntoğlu, “Basın gündeminde sivilleşme hareketleri mevcut. Bu konu üzerinde siyasetçiler çalışıyor. Toplumun sivilleşme hareketlerine destek vermeleri gerekiyor. Sivilleşme hareketi çok önemli bir durumdur. Böyle önemli bir konuda geleceğimizin bilim adamları olacak öğrencilerimizin bu alanda sempozyum yaparak tartışmaları çok güzel bir gelişmedir. Öğrenciler arasında yapılan sempozyumun faydalı olmasını ümit ediyorum” diye konuştu.
Konya’nın tarih sahnesinde kültür başkenti bir şehir olduğunu da dile getiren Kuntoğlu, “Sempozyum için diğer şehirlerden Konya’ya gelen misafirlerimize, şehrimizin güzelliğini ve kültür başkenti özelliğini hissettirmemiz gerekmektedir” dedi.
ÖĞRENCİLER 7 KONUDA 23 BİLDİRİ SUNACAK
Sempozyumun 3 gün devam edeceğini söyleyen Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Uzman Öğretmen Halil İbrahim Çelik ise, “Sosyal bilimler liseleri öğrencileri arasında düzenlenen sempozyum çok faydalı bir çalışma. Öğrencilerimiz farklı konularda araştırma yaparak bildiri sunacaklar. Bu sempozyumlar öğrencilerimizin gelecekleri adına kendilerine fayda sağlamaktadır. Öğrencilerimiz bildirilerini sunarken diğer öğrencilerimiz sorular soracaklar, sempozyumumuz bilgi alış verişi şeklinde olacak. Öğrencilerimiz bu sempozyum sayesinde Cumhuriyet dönemindeki sivilleşme hareketlerini en iyi şekilde öğrenecekler” ifadelerini kullandı.
4 oturumun yapılacağı sempozyumda 23 öğrenci; ekonomi, basın, eğitim, hukuk, toplum, devlet yönetimi ve kadın hakları konularında 23 bildiri sunacak. Oturumlara Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Demirci, Doç. Dr. Murat Çemrek, Yrd. Doç. Dr. Metin Aksoy ve Yrd. Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen başkanlık yapacak.
MUSTAFA AKÇA
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri