Öğrenci esnafın yüzünü güldürdü

Türkiye'nin en fazla öğrenci sayısına sahip üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi'nde kayıtların başlaması ikinci el eşya satan esnafın ve kiralık evi olanların yüzünü güldürüyor

Türkiye'nin en fazla öğrenci sayısına sahip üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi'nde kayıtların başlaması ikinci el eşya satan esnafın ve kiralık evi olanların yüzünü güldürüyor.

 

Yurtta kalmayı istemeyen öğrenciler Bosna Hersek Mahallesindeki evleri tercih ediyor. Yazın işlerinin durgun olduğunu söyleyen emlakçı Mustafa Dikici kayıtların başlaması ile işlerindeki durgunluğun azaldığını belirtti. Yurtlarda kalmak istemeyen öğrencilerin kayıtlarını yaptırdıktan sonra emlakçılara geldiğini aktaran Mustafa Dikici, “Öğrenciler 1 + 1 veya çatı katı istiyorlar. Çatı katı ve 1 + 1 çok az var. Elimizdeki daireler genelde 2 + 1 ve 3 + 1 şeklinde. Bosna Hersek mahallesindeki konut yetersiz. Mevlana Üniversitesi’nin açılması ve üniversitelerdeki kontenjanların artması ile konut açığı iyice arttı. Satılık ev var ama kiralık ev çok az” dedi.

 

Ev aramaya gelen tüm öğrencilere yardımcı olmaya çalıştığını da belirten Mustafa Dikici, “Kimse Konya’ya geldik kalacak yer bulmadık dememesi için gayret gösteriyorum. Şehrimize gelen öğrencilere ev bulmaları konusunda elimden geldiği kadar yardım ediyorum” diye konuştu. Okula yakın dairelerin kiralarının daha yüksek olduğunu söyleyen Mustafa Dikici, “2 + 1 daireleri 280 TL’ye kiraya verdik. 3 + 1 dairelerin kiraları ise 300 TL’den başlıyor 450 TL’ye kadar çıkıyor. Yeni olan binalarda ve kampus yakınlarındaki binalarda kiralar 450 TL civarında” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİNİN EV EŞYASI SPOTCUDAN

 

Sene içinde kalacakları evi kiralayan öğrenciler evlerinin eşya ihtiyaçlarını uygun fiyata karşılamak için spotçuların yolunun tutuyor. Öğrencilerin ikinci el eşyaları tercih ederek 9 – 10 bin TL yerine 1 – 2 bin TL’ye evlerinin tüm eşyalarını alabildiklerini aktaran Sefa Gün, "Maddi durumu iyi olan öğrencilerden birinci el eşya alan oluyor. Ama öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ikinci el eşya tercih ediyor” dedi. Yatak, baza, eşya dolabı, ütü ve ütü masası gibi ürünlerde ikinci el eşya tercih edilmediğini belirten Sefa Gün eşya fiyatları hakkında şu bilgileri verdi: “55 ekran televizyon 80 TL – 100 TL, buzdolabı 120 TL – 250 TL, çamaşır makinesi 150 TL – 250 TL, yatak 70 TL – 120 TL, çalışma masası 25 TL, ütü 30 TL, ütü masası 25 TL, elektrikli süpürge 40 TL. ”

 

MEHMET ALİ ÖZYER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri