Oğlu Ölen Polis İçin Savcının İzin Verdiği Öğrenildi

Polislere yönelik ikinci operasyonda haklarında yakalama ve gözaltı kararı alınan 33 polisten Fatih Yılmaz'ın, kan kanseri tedavisi gören 1,5 yaşındaki oğlu öldüğü için cenaze işlemleri nedeniyle savcılık izni ile gözaltına alınmadığı...

Polislere yönelik ikinci operasyonda haklarında yakalama ve gözaltı kararı alınan 33 polisten Fatih Yılmaz'ın, kan kanseri tedavisi gören 1,5 yaşındaki oğlu öldüğü için cenaze işlemleri nedeniyle savcılık izni ile gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Polislere yönelik 22 Temmuz 2014 tarihinde verilen 115 gözaltı kararı ile düzenlenen Sahur operasyonunun ardından 4 Ağustos 2014 tarihinde de 33 polis hakkında daha gözaltı kararı verilerek ikinci kez operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda, gözaltı listesinde adı olan polis Memuru Fatih Yılmaz’ın 1,5 yaşındaki oğlu Tuğrul Selim Yılmaz’ın, operasyondan 3 gün önce lösemi nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Operasyon için Yılmaz’ın Tokat’taki evine giden polisler, gözaltı işlemi yaptı.

Ancak Yılmaz, hasta olan oğlunun 2 Ağustos’ta vefat ettiğini belirtti. Diyarbakır’da görevli olduğunu ifade eden Yılmaz, defin işlemleri için Tokat’ta olduğunu söyledi. Polisler, bu bilgileri soruşturma savcısı Okan Özsoy’a bildirdi. Savcının talimatı ile Yılmaz’ın iletişim ve adres bilgileri tespit edildi ve olayın anlatıldığı tutanak tutuldu. Bu işlemlerin ardından da Yılmaz serbest bırakıldı.

Yılmaz’ın daha sonra savcılığa ya da emniyete çağırılarak ifade vereceği öğrenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri