Oğlu İntihar Eden Güney Koreli Yazar, Acısını Romanına Aktardı

Güney Kore'nin ünlü yazarı Jeong Do-sang, yıllar önce intihar ederek hayatına son veren oğluna olan özlem ve acısını yeni romanına taşıdı.Yazarın, orta okula giden büyük oğlu 2005 yılında geriye sadece bir not bırakarak intihar etmişti....

Güney Kore'nin ünlü yazarı Jeong Do-sang, yıllar önce intihar ederek hayatına son veren oğluna olan özlem ve acısını yeni romanına taşıdı.

Yazarın, orta okula giden büyük oğlu 2005 yılında geriye sadece bir not bırakarak intihar etmişti. Bu acı kaybı yeni romanı 'Hayat Veren Çiçek'te aksettiren Jeong Do-sang, amacının çocuğu intihar eden bir ailenin ne gibi acıları yaşadığını anlatarak, gençlerin böyle yanlış adımı atmaktan alıkoymak olduğunu kaydetti.

Romanın baş kahramanının, zengin ailede büyüyen ve arkadaşları tarafından sevilmeyen bir kız ve yaşamın manasını bulmaya çalışan bir erkek olduğunu belirten yazar, her ikisinin intihar ettikten sonra 'öbür dünyada' görüşmeleri ve oradan geride bıraktıkları ailelerini izlediklerini anlatıyor.

Romanı Tibet Budizm inançlarını temel alarak yazdığını söyleyen yazar, romanın kahramanlarının intihar etmelerinin cezasını bu dünyaya tekrar doğmakla aldığını belirtiyor.

Romanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Jeong, "Bu eserimde, gençlere bu dünyada intihara yeltenmeden hayatta kalma kuvvetinin nasıl elde edileceğini anlatarak, bu şekilde gençler arasındaki intiharın önlenmesine katkıda bulunmak istedim." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri