Ödülü hak ettiler

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 9.sunu düzenlediği '2008 Yılında Sporda Yılın Enleri' ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu. Bakan Özak, Sibel Özkan ve Nazmi Avlucaya ödüllerini verdi

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 9.'su düzenlenen '2008 Yılında Sporda Yılın Enleri' ödül töreninde Yılın En'i seçilen sporcular, spor yazarları, kulüp yöneticileri, takımlar ve kurum ve kuruluş temsilcileri ödüllendirildi. Merkez Bera Otel'de düzenlenen ödül törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Konya Valisi Osman Aydın, Konya ASKF Başkanı Mehmet Baykan, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ASKF Başkanı Mehmet Baykan, sporda federasyonlar vesilesiyle sivil inisiyatifin daha ön plana çıktığını belirterek, "Sporun devlet eliyle yürütülmesinin yanında Konya ASKF gibi 81 ilde bulunan diğer federasyonların çalışmasıyla sporda sivil inisiyatifin görev aldığı bir yapının bulunduğu artık bir gerçek. Bugün burada ödül vereceğimiz sporcu arkadaşlarımız arasında olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan ve çok iyi dereceler alan arkadaşlarımız var. Onları yürekten tebrik ediyorum" dedi

ÖZAK:SPORA DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİYİZ 
Daha sonra konuşan Bakan Faruk Nafiz Özak ise, sporun insanları birleştiren, kaynaştıran ve tanıtıma katlı sağlayan bir unsur olduğunu dile getirerek, "Ülke olarak bir zihniyet değişimiyle spora daha çok önem vermeli ve yapmalıyız. Spor artık bir gereksinim haline geldi. Bizim maalesef lisanslı sporcu sayımız çok az. Nüfusun 35 milyonunu 28 yaş altı gençler oluşturuyor. Bu nedenle lisanslı sporcu sayımızı artırmalıyız. Amatör sporlarda başarılı olmamız ve bu dallarda başarı gösteren sporculara destek vermemiz lazım” dedi.
Türkiye olarak uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek konuma geldiklerini de kaydeden Bakan Özak, "Önümüzdeki 3 yıl içinde Dünya Basketbol Şampiyonası, Kış Olimpiyatları, Golf Şampiyonası gibi organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Asıl amacımız ise 2020 olimpiyatlarının ülkemizde yapılmasını sağlamak. Ayrıca TRT'de bir spor kanalı kuracağız. Bu kanalda 24 saat spor yayınlanacak. Sadece maç yayını değil spor eğitimi ve meşhur spor adamlarının hayatları yayınlanacak. Bu yayınlar gençleri spora teşvik edecektir" Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları'nda halterde olimpiyat ikincisi olan Sibel Özkan ve güreş dalında olimpiyat üçüncüsü olan Nazmi Avluca'ya ödülleri Bakan Özak tarafından verilirken, tören sonunda ödül alanlar ile protokol üyeleri birlikte fotoğraf çektirdi.
Daha sonra ödül törenine geçildi. Konya ASKF’nin ödül töreninde ödül alanlar şu şekilde:
2008 yılının En’leri ise şöyle. Merhum Faik Özköksal Onur Ödülü: Ali Akkanat (iş adamı), Merhum Şehit Hakem Muharrem Samur Onur Ödülü: Naim Dişçi (Karatay Bel.fut.), Amatör Spora Hizmet Ödülleri: Konya S.M.M.M. Odası, Suat Gücüyener, Kadir Demir, Alınteri Spor Kulübü, Yılın En İyi Temsilcisi: Talat Ünlü (Halter), Yılın En İyi Yöneticileri: Oktay Ağaoğlu (Sarayönü Bel. Yön.), Yılın En İyi Hakemi: Hulusi Akırşan, Yılın En İyi Antrenörleri: Ayhan Aytekin, Halil Karaçor, Ali Şahin, Yılın En İyi Takımı: Şekerspor, TED Koleji, Yılın En İyi Futbolcusu: Fatih Bağ, Yılın En İyi Atleti: Gülsüm Ateş, Yılın En İyi Badmintoncusu: Bünyamin Uysal, Yılın En İyi Bisikletçisi: Mustafa Çarşı, Yılın En İyi Boksörü: Halil Erin, Yılın En İyi Cimnastikçisi: Mesut Karakuş, Yılın En İyi Judocusu: A.Şahin Kaba, Yılın En İyi Güreşçisi: Elif Zeren, Yılın En İyi Haltercisi: Sibel Özkan, Yılın En İyi Yüzücüsü: Batuhan Cihan, Doruk Görkemli, Yılın En İyi Bedensel Engellileri: Yılmaz Fazıloğulları, Ferhat Çıkmaz, Yılın En İyi Tekvandocusu: Celal Keleş, Yılın En İyi Kick Bokscusu: Zeliha Doğrugüneş, Yılın En İyi Atıcısı: Çiğdem Özyaman, Yılın En İyi Eksrimcisi: Mert Uzunay, Yılın En İyi Motosiklekçisi: Yunus Erçelik.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri