Odtü Yolu'ndaki Bakım Çalışmalarına Papa Ve Putin Ertelemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapımı ve açılışı tartışmalara neden olan ODTÜ Yolu'nu 28-29 Kasım tarihleri arasında ‘bakım ve onarım' nedeniyle kapatacağını duyurdu. Ancak bu tarih Katolik Hristiyanların lideri Papa Francesco'nun Ankara'yı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapımı ve açılışı tartışmalara neden olan ODTÜ Yolu'nu 28-29 Kasım tarihleri arasında ‘bakım ve onarım' nedeniyle kapatacağını duyurdu. Ancak bu tarih Katolik Hristiyanların lideri Papa Francesco'nun Ankara'yı ziyaret tarihine denk gelince, bu çalışmanın 1 Aralık'ta yapılacağı duyuruldu. Daha sonra 1 Aralık'ta Ankara'ya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ziyareti çalışmayı yeniden erteletti. Yeni tarih ise 5-6 Aralık olarak duyuruldu.

ZİYARETİ HATIRLAYINCA ERTELEDİLER

Katolik dünyasının lideri Papa Francesco'nun yarın gerçekleştireceği Ankara ziyareti, Büyükşehir Belediyesi'nin yol ‘bakım-onarım' çalışma planını alt üst etti. Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanacak Papa'nın gelişinin Malazgirt Bulvarı, Beştepe, Eskişehir Yolu akslarında yoğunluk meydana getireceğini düşünen Büyükşehir Belediyesi, daha önce 28-29 Kasım olarak duyurduğu çalışmayı 1 Aralık'a erteledi.

PUTİN'İ HATIRLAYINCA İKİNCİ ERTELEME GELDİ

Papa'nın gelişi nedeniyle yol bakım çalışmasının ertelendiği duyurulduktan sonra gün içinde bu sefer de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara ziyareti akıllara geldi. 1 Aralık'ta Ankara'ya gelecek Putin nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanacağı anlaşılınca ikinci kez çalışma tarihi ertelendi.

Büyükşehir Belediyesi'nin üçüncü defa yaptığı açıklamada, bakım çalışmasının 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Yarın Ankara'ya geleceği açıklanan Papa Francesco'nun Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaret edeceği kaydedildi.

GÖKÇEK ‘YOLUN KIYMETİ ANLAŞILSIN' İMASINDA BULUNDU

Yapımı ve açılışı tartışmalara neden olan, protesto gösteri günlerce süren ODTÜ Yolu'nun bakım ve onarım geçireceğini Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldığı bir televizyon programında açıkladı. Gökçek, söz konusu programda Malazgirt Bulvarı'nın iki gün kapalı olacağını, bu yolun kapalı olmasıyla Eskişehir Yolu'nda yaşanacak trafikte ‘ne kadar büyük sıkıntılar yaşanacağını' herkesin göreceğini söyledi.

Gökçek, "Orada belli bir takım onarım çalışmaları olacak. İki günlüğüne kapatacağız Malazgirt Bulvarı'n. Kapandığında Eskişehir Yolu ve Konya Yolu'nun trafikte ne kadar büyük sıkıntı çekeceğini birlikte göreceğiz. Halbuki biz orayı yaparken Mimarlar Odası, ODTÜ başta olmak üzere ‘bu yola gerek yok' diye bas bas bağırmışlardı. Ve o dönemin içerisinde bize yapmadıklarını bırakmadılar." açıklamasını yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri