Oda başkanı konuştu: Konya sanayisinde tamir ücretleri uygun

“Konya sanayisi çok pahalı” eleştirilerine katılmadığını söyleyen Konya Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok, “Acımasız eleştiriye gerek yok. Sanayi esnaflarımız işini şartlara uygun ve vicdanlı yapıyor” dedi.

Otomobil sektöründe yaşanan yavaşlama ve bakım tamir maliyetlerinin artışı, sürücüleri zor durumda bırakıyor. Konya’da oto sanayi çalışanları artan fiyatlar nedeniyle bakım ve onarım ücretlerine artış yapmak zorunda kalıyor. Son yıllarda otomobil sektöründe dikkat çeken bir yavaşlama gözlemleniyor. Ekonomik koşulların zorlaşması ve otomobil onarım ve tamir fiyatlarının artması, sürücülerin araçlarına gerekli bakımı yapamamasına neden oluyor. Bu durum, araç sahipleri arasında büyük tepki yaratıyor.

ARAÇ SAHİPLERİ DERTLİ: SANAYİ GİREN BİN PİŞMAN!

Konya'daki araç sahipleri, sanayiye girmekten korkar olduğunu dile getiriyor. “Konya'da araç tamiri için sanayiye girince bin pişman oluyoruz” diyen araç sahipleri, tamir ücretlerinin yüksek olmasından şikayetçi oluyor. Vatandaşlar, esnafların kendi kafasına göre fiyat belirlediğini, tamir işleminin ise istediği gibi olmadığını söylüyor.

KONYA SANAYİSİNDE TAMİR ÜCRETLERİ UYGUN

Konya Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Baranok, sanayi esnafına yönelik yapılan eleştirilere Merhaba Gazetesi aracılığıyla cevap verdi. Eleştirileri acımasız bulduğunun altını çizen Başkan Baranok, girdi maliyetlerindeki artış karşısında esnafların fiyatları daha düşük tutmaya çalıştığını ifade etti. Konya sanayisindeki tamir ve diğer işlem ücretlerinin uygun olduğunu dile getiren Baranok, “Tamir işlemleri için bir tarife oluşturmak istesek emin olun bugünküne göre daha pahalı olabilir. Konya sanayisi tarife olmasa da kendi fiyatını belirlemiş durumda” şeklinde konuştu.

BUGÜN SANAYİDE BİR USTANIN MALİYETİ 50 BİN TL!

“Ben de içlerindeyim. Sanayi esnafımız vicdanlı iş yapıyor” diyen Başkan Baranok, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olaya tek yönüyle bakmamak gerekir. Araç sahipleri kendine göre haklıdır esnafımız da kendine göre haklı. Esnafımız çok zorlu şartlar altında hizmet veriyor. Dükkân kira masrafları aldı başını gitti. Tamir işlemlerinin bir sürü riski var. Ekmek parası için esnafımız işini hakkıyla yapıyor. Acımasız eleştirilere gerçekten gerek yok. Esnaflar da yaşanılanlardan dertli. Araba tamirleri öncesi fiyat konusunda pazarlık yapılıyor, ondan sonra iş alınıyor. Paranın bir değeri kalmadı artık. Bugün Konya sanayisinde çalışan bir ustanın işverene maliyeti ortalama 50 bin TL. Biz, 6 bin 500 liraya tampon boyayan bir esnafa bu şartlarda 'şu işi 2 bin 500 TL'ye yapıver' nasıl diyelim? Vatandaş kendine göre esnaf kendine göre haklı.”

TAMİRCİLER İÇİN ORTAK TARİFE TALEP EDİLİYOR

Araç sahipleri, her ustanın veya sanayideki her işletmenin aynı kefeye konulmasını da doğru bulmadığını ifade ediyor. Araç sahipleri, Konya sanayisinde torna, kaynak ve oto tamiri işlemleri için de ortak tarife uygulaması istiyor. Konya Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri için ortak belirlenmiş bir fiyat tarifesi bulunmuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri