Öcalan’ın 'Eylemleri Bitirin' Demesine Rağmen Cizre'de Olaylar Dinmedi

Suriye'nin Kobani şehrinde IŞİD örgütü ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında yaşanan çatışmaları bahane eden bir grup terör örgütü yandaşı, son 3 gündür izinsiz gösterilerle sağa sola saldırıyor. Bugün HDP Eşbaşkanı...

Suriye'nin Kobani şehrinde IŞİD örgütü ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında yaşanan çatışmaları bahane eden bir grup terör örgütü yandaşı, son 3 gündür izinsiz gösterilerle sağa sola saldırıyor. Bugün HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş aracılığıyla 'Olayları sonlandırın' diyen Abdullah Öcalan'ın açıklamasına rağmen Şırnak'ın Cizre ilçesinde olaylar dinmedi.

    Güneydoğu’nun hemen hemen her ilinde sokağa çıkan terör örgütü yandaşları, yollara lastik yakıp yolları kapattı, araç, işyeri, kamu kurum ve özel kurumlar, banka şubeleri, eğitim yuvalarını yıkıp yaktı. Gördükleri her yere saldıran terör örgütü yandaşları, olaylara müdahale eden güvenlik güçlerine de silah, molotof bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı.

    Ülke genelinde milletin huzurunu bozan eylemlerin bir benzeri de Şırnak'ta yaşandı. Şırnak il merkezinde özel bir dershaneyi yakan terör örgütü yandaşları, Silopi’de özel dershane, banka şubeleri, PTT şubesini ataşe verdi. Benzer olayların yaşadığı Cizre ilçesinde ise 3 gündür kepenkler kapalı, hemen her mahallede olaylar yaşanıyor. Terör örgütü yandaşları, Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan özel bir marketi yağmaladıktan sonra ateşe verdi.

    Son 3 gündür devam eden olaylarla ilgili bir basın açıklaması yapan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan ile görüştüklerini ve bu olayların artık bulması gerektiğini söyledi. Ancak öğle saatlerinde yapılan bu açıklamaya rağmen hala Cizre’de olaylar dinmedi. Özellikle Dörtyol mevkiinde ve Nusaybin Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli grup, yolu trafiğe kapatıp lastik yaktı. Olaylara müdahale eden güvenlik güçlerine de molotof bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Yüzleri maskeli gruba polisler tazyikli su ve biber gazı ile müdahale de bulundu.

    İlçede zaman zaman olaylar devam ederken, güvenlik güçleri güvenlik önlemlerini arttırdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri