Öcalan'ın asıl hedefini açıkladı

Mehmet Altan, Çözüm Sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Çözüm Sürecini değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Altan, KCK-PKK-BDP'nin çözümden anladığı ile Hükümetin çözümden anladığı şeyin farklı olduğuna vurgu yaparak, "Onlar yönetim pazarlığı yapıyor" dedi.

Dün Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'e röportaj veren Mehme Altan kendi konumu siyasi kavgalarla değil, sistemin değişmesiyle ilgiliyim diye özetledi.

VESAYET EL DEĞİŞTİRDİ

Vesayetin Türkiye'de el değiştirdiğine dikkat çeken Altan, "Dün devlet adına faşizm vardı, bugün de millet adına. Yaptıkları her işi 'Millet istedi' diye yapıyorlar" dedi.

REFERANDUMDAKİ UYUM YASALARI NEDEN ÇIKARILMIYOR?

12 Eylül Referandumuna evet oyu veren ve destekleyen isimlerden biri olan Mehmet Altan, Hükümete "Referandumda desteklediğimiz anayasa değişiklikleriyle ilgili uyum yasalarının neden çıkarılmadığını sordu?

YÖNETİM PAZARLIĞI YAPIYORLAR

Çözüm Süreci konusunda görüşlerini dile getiren Mehmet Altan, BDP-PKK çizgisindeki Kürtlerin hükümetle aslında "yönetim pazarlığı" yaptığını savundu.

"Onları söyledikleri çok açık. Burası Kürdistan. Biz Kürt halkıyız. Burayı biz yöneteceğiz." dediklerine dikkat çeken Mehme Altan, Öcalan'ın asıl hedefinin 2. Lozan Dönüşümü olduğu söyledi.

Mehmet Altan, "Abdullah Öcalan ilk başta kültürel Hinterland olarak Türkiye’de bu 2’nci Lozan düzeyinde yeniden bir dönüşüm elde edilebilirse geri kalan Kürtler üzerindeki siyasi iktidarını da arttırmayı tahayyül ediyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri