Öcalan genel afla çıkacak!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İmralı görüşmeleriyle hükümetin Öcalan'a vaadllerde bulunduğunu öne sürerek, “Genel bir afla Öcalan'ı çıkarırlar ve siyasete girmesinin önünü açarlar” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Kalaycı'nın gündeminde Akil İnsanlar Komisyonu'nun Konya ziyareti ve İmralı görüşmeleri vardı. Kalaycı, İmralı görüşmeleri üzerinden hükümete sert sözlerle yüklendi. Kalaycı, İmralı görüşmeleriyle hükümetin Abdullah Öcalan'a vaadllerde bulunduğunu öne sürerek, “Başbakan Öcalan'ı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı yapsın” dedi. Kalaycı, basın toplantısına “Kutlu Doğum” haftasını kutlayarak başladı.

NE DEĞİŞTİ DE BAŞBAKAN POLİTİKA DEĞİŞTİRDİ

“Türkiye AK Parti tarafından hazin ve hüsran verici acı bir dönemin sancı ve baskılarını yaşamak mecburiyetinde bırakılmıştır” diyen Kalaycı, şunları söyledi: “Türk milleti ana hatlarıyla bölücü kuşatmaya alınmış, hükümet PKK vesayetine girmiştir. Sonuçta takke düşmüş kel görünmüştür. Türk milleti PKK ve onun elebaşının tezlerine ikna edilmek için bütün mekanizmalar ve bütün yollar pervasızca kullanılmaktadır. Öcalan yıllardır Akil İnsanlar Komisyonu ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını talep ediyordu ve o talebi gerçekleşti. Bu Akil İnsanlar milete hangi aklı verecektir. Millet akılsız ve ahmak yerine konulmuştur.”

ÇÖZÜM PKK'NIN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEK MİDİR?

Mustafa Kalaycı, açıklamasını şu sözlerle devam ettirdi: “Daha önce idam cezasının geri getirilmesini savunan Başbakan neden çark etti? Başbakan geçen yıl PKK'lılarla kucaklaşan bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak isterken neden bu kararından vazgeçti? Akiller hangi çözümü getirecek ve neyi topluma kabullendirecek? Öcalan, İslamcı ve PKK'da bir hayır kurumu olarak ilan edilmiştir. Çözüm nedir? PKK ile hangi pazarlıklar yapıldı. Neler vaad edildi. Söylenmiyor. Çözüm Türkiye Cumhuriyeti'ni simgeleyen TC harflerini Bakanlık ve kamu kurum tabelalarından çıkarmak mıdır? Çözüm İmralı ile mi anayasa yapmak mıdır? Çözüm PKK terör örgütünün önünde diz çökmek midir?” ifadelerini kullandı. Öcalan'ın Mandela gibi sunulmak istendiğine de dikkat çeken Kalaycı, PKK ile Mandela'nın mücadelesinin farklı olduğunu dile getirerek, “Hükümet Öcalan'a ne gibi vaadlerde bulunduğunu bilmiyoruz. Ama önümüzdeki yıllarda çıkarılacak genel bir afla hem Öcalan'ı çıkarırlar hem de Öcalan'ın siyasete girmesinin önünü açarlar” dedi.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri