Obezite ile mücadele

Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programına destek amacıyla hazırlanan Doğru kiloyla ideal sağlık adlı sosyal sorumluluk projesine imza atıldı

Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’na destek amacıyla hazırlanan ‘Doğru kiloyla ideal sağlık’ adlı sosyal sorumluluk projesine imza atıldı

 

Önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan obezite konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan ‘Doğru kilo ile ideal sağlık’ projesi ile kişilere doğru beslenme ve spor yapma alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor.

Dedeman Otel’de basın toplantısı düzenleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akademi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Esat Mehmet Arslan ve Uzm. Dr. Mehmet Portakal konuyla ilgili bilgi verdiler. 23 Mayıs’ta başlayıp 10 hafta sürecek programda her pazartesi günü Alaaddin Tepesi Konferans Salonu’nda devam edecek proje ile uzman kadro tarafından eğitimler verileceği, şişmanlıktan korunma ve ideal kiloya ulaşma yöntemlerinin anlatılacağı, katılımcıların bel, boy, kalça ve kilo ölçümleriyle vücut analizlerinin yapılacağı ve risk testleri uygulanacağı açıklandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını belirterek, “Bu önemli proje ile toplumu bilinçlendirme, kişilere doğru beslenme ve spor yapma alışkanlıklarının kazandırılmasını amaçlıyoruz. Belediye olarak Selçuklu’da yaşayanların sağlıklı ortamlarda sportif amaçlı etkinlik yapabilecekleri imkanları sunuyoruz. Halkımızı sportif alanlarımızdan faydalanmaya ve görevlilerimiz nezaretinde yürütülen fiziksel aktivitelere katılmaya davet ediyorum. Projenin başarılı olacağına inancım tamdır.” dedi.

Akademi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Esat Mehmet Arslan da “Minimum hastalık riski maksimum sağlık prensibinden hareketle, obezitenin neden olduğu sağlık sorunları ve risk faktörleri hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, obeziteden korunmak için doğru beslenme ve düzenli egzersizi alışkanlık haline getirmeyi amaçladık. Çağın en tehlikeli hastalığı ile mücadele verilmesinde destekte bulunan Selçuklu Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Uzm. Dr. Mehmet Portakal ise yapılan son araştırmalara göre Türkiye nüfusunun yüzde 66’sının obezite tehlikesi altında olduğunu gerekli önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki 10 yıl içinde toplumun önemli bir kısmının obez olmasının beklendiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Daha çok kadınlarda sık rastlanılan obezite artık erkeklerde de hızlı bir şekilde artmaya başladı. Avrupa’nın obez ülkesi maalesef Türkiye’dir. Bu hastalık hızlı ve katlanarak ilerleyen bir hastalıktır. Bizler bu projeyle her hafta vereceğimiz eğitimlerde obezitenin neden olduğu sağlık sorunları ve risk faktörleri hakkında bireyleri bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.”

HAKAN MARKUPÇU

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri