Obama’yı kızdırdılar

ABD Başkanı Barack Obama’nın Savunma Bakanlığı koltuğunu bırakacak Leon Panetta’nın yerine önerdiği eski Cumhuriyetçi Partli Chuck Hagel, Senato’dan onay alamadı.

CUMHURİYETÇİLER SAVUNMA BAKANI ADAYI HAGEL’E ONAY VERMEDİ 

ABD Savunma Bakanlığı için 60 senatörün “evet” oyuna ihtiyaç duyan Hagel, Cumhuriyetçi senatörlerin engeliyle karşılaştı. ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Partili senatörlerin bu tutumunu sert bir dille eleştirerek, “Bu hiç hayırlı olmadı” dedi.  ABD, Afganistan’da hala bir savaş yürüttüğü için, Hagel’ın göreve başlayamaması Obama’nın çekilme planlarını altüst edebilir. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ‘’Bugün, Cumhuriyetçi senatörler, siyasi duruşu ülkemizin güvenliğinin üzerinde tuttu’’ ifadesini kullandı. Carney, ABD tarihinde ilk kez, Cumhuriyetçi senatörlerin, Savunma Bakanlığı’nın bir adayını, kendi partilerinin bir üyesini, madalyalı bir gaziyi, ABD askerleri için ‘’doğru lideri’’ engellediğini söyledi. Hagel özellikle İran, Irak ve Yahudi lobisi ile ilgili geçmişte yaptığı açıklamalardan dolayı zor anlar yaşamıştı.

Vahşetin tanığı kareler

İsrail’in Gazze’deki katliamının fotoğrafları trajedinin boyutlarını göz önüne seriyor. Gazze katliamının tanığı fotoğraflar 2012 Dünya Basın Fotoğrafları yarışmalarında ödülleri de topladı. Basın fotoğrafçılığı alanında dünyanın en prestijli ödülü olarak görülen Dünya Basın Fotoğrafları’nın 2012 yılı kazananları açıklandı. Yılın en iyi fotoğrafı ödülü İsveç’te yayınlanan Dagens Nyheter gazetesinden Paul Hansen’e gitti. Hansen ödülü İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısı sırasında hayatını kaybeden iki çocuğun fotoğrafıyla kazandı. Fotoğrafta bir grup erkek iki yaşındaki Suheyb Hicazi ile üç yaşındaki ağabeyi Muhammed’in cenazelerini camiye götürürken görülüyor. Dünya Basın Fotoğrafları jürisinden Mayu Mohanna, “Bu fotoğrafın gücü yetişkinlerin öfkesi ile acısını çocukların masumiyetiyle karşı karşıya getirmesinden kaynaklanıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri