Obama'ya en büyük şans öpücüğü

ABD Başkanı, Cumhuriyetçi rakibi Romney'e en büyük darbeyi New York Belediye Başkanı Bloomberg'i yanına alarak vurdu.

ABD Başkanı Barack Obama , 6 Ka sım’daki başkanlık seçimi öncesi Sandy Kasırgası’ndaki liderliği nedeniyle halk arasındaki popülaritesini arttırmakla kalmayıp uzun süredir beklediği desteği de kaptı. New York ’un bağımsız Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kasırgayla mücadele konusundaki çalışmalarını gördükten sonra Obama’yı destekleme kararı verdi. Bloomberg, Obama’nın iklim değişikliğiyle ilgili politikaları nedeniyle daha iyi bir aday olduğuna inandığını söyledi.

Tatilci Bush’un aksine...
Ekonomi politikaları nedeniyle daha önce hem Obama, hem de Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ’i sert dille eleştiren Bloomberg’in desteği ’sürpriz’ olarak nitelendirildi. Romney daha önce Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Bloomberg’den destek istiyordu. New York’ta 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Bloomberg’in bu kararının, seçimlerde yüzde 16 civarındaki bir kesimi oluşturan ve seçimin kaderi açısından kritik önemdeki bağımsız ve kararsız seçmenler üzerinde Obama lehine etki yaratması bekleniyor. Bloomberg’in açıklaması, kasırganın Obama’nın kampanyasına olumlu etkisinin son göstergesi oldu. Obama’nın seçimlere bir haftadan az bir süre kalan oy istemek yerine, seçim kampanyasına ara vermesi ve Sandy’nin vurduğu bölgelere ziyareti, kamuoyunun da takdirini kazandı. Obama’nın soğukkanlı ve ilgili tutumu, 2005’te Katrina Kasırgası sırasında başkan olan George W. Bush ile karşılaştırıldı. Bush, New Orleans’ı vuran Katrina sırasında Teksas’taki tatiline devam etmişti.

Liderler tekrar meydanda
Kasırganın ülkeden ayrılmasıyla seçime 4 gün kala kritik eyaletlerde meydanlara geri dönen Obama ve Romney, artık son kozlarını oynuyor.Obama ve Romney, birbirlerine karşı tekrar sert eleştirilerini sürdürdü. Wisconsin, Nevada, Colorado ve Ohio’ya art arda düzenlediği ziyaretlerde Obama, gerçek değişimin adayı olduğunu sçyledi. “Değişimin hızından hayal kırıklığına uğramış olabilirsiniz ama benim neye inandığımı nerede durduğumu biliyorsunuz. Ben değişimin nasıl birşey olduğunu biliyorum, çünkü onun için mücadele ettim” dedi. Başkanlık mühürlü deri pilot ceketiyle Air Force One uçağından koşarak inip havaalanındaki miting alanında toplanan kalabalığa seslenen Obama, Romney’yi ülkeyi ekonomik krize sokan politikaları ‘sanki bunlar değişimmiş’ gibi göstermeye çalışmakla eleştirerek şöyle dedi: “Romney’nin önerdikleri değişim değil. En büyük bankalara tekrar daha fazla güç vermek, milyonlarca kişiyi sağlık sigortasız bırakmak, zenginlerin işine yarayacak 5 trilyon dolarlık yeni bir vergi kesintisine gitmek değişim değildir.” Romney de, yine kritik eyaletlerden Virginia’da “Şimdi büyük değişimin, gerçek değişimin zamanı. Ekonomiyi canlandıracağım, birinci günden değişimleri hayata geçirmeye başlayacağız” diye konuştu. Obama’nın son durağı, gelecek Pazartesi günü Iowa’da rock yıldızı Bruce Springsteen ile sahneye çıkacağı etkinlik olacak. Romney ise, kampanyasını yine Pazartesi günü, geçen yıl başkanlığa adaylığını açıkladığı New Hampshire eyaletinde nokta koymayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri