Obama: Yabancı Savaşçılar Konusunda Türkiye İle İstihbarat Paylaşımı Önemli

ABD Başkanı Barack Obama, "Türkiye, NATO içerisinde önemli bir rol oynuyor. Buna Avrupa ve Ortadoğu arasındaki köprü rolü katkı sağlıyor." dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen Obama, kendisini seçilmesi dolayısıyla...

ABD Başkanı Barack Obama, "Türkiye, NATO içerisinde önemli bir rol oynuyor. Buna Avrupa ve Ortadoğu arasındaki köprü rolü katkı sağlıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen Obama, kendisini seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Erdoğan'la yapıcı bir görüşme yapacaklarını düşündüğünü belirten Obama, özellikle Irak ve Suriye'deki istikrarsızlık ve tüm ülkelere tehdit teşkil eden IŞİD'in ele alınacağını belirtti. Barack Obama, iki ülke arasında yabancı savaşçılar konusunda istihbarat paylaşımının önemine dikkat çekti. Obama, "Bu alanda yapacak çok işimiz var." dedi. Obama ayrıca, Suriye'de devam eden krizin insani boyutunun da ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Erdoğan'ın ise Obama ile bir araya gelerek bölgede cereyan eden son gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye ile Amerika arasında model ortaklık çerçevesinde devam edegelen bir hassas sürecimiz var. Tabii bizi birçok konularda birbirimize çok daha yaklaştırıyor. Bunların askerî plandaki en önemli çerçevesi NATO'dur. Siyasi, ekonomik, ticari, kültürel noktada birlikteliklerimiz var. Şu anda uzun zamandır bölgede Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Libya, Ukrayna gibi konuların görüşüldüğü NATO Zirvesi yaşadık. Şimdi bunları da Sayın Obama ile birlikte değerlendirme imkanımız olacak. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendireceğiz." diye konuştu.

Görüşmeye ABD tarafından Savunma Bakanı Chuck Hagel'in de katıldığı belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri