Obama: Yabancı Savaşçılar Konusunda Türkiye İle İstihbarat Paylaşımı Önemli

ABD Başkanı Barack Obama, "Türkiye, NATO içerisinde önemli bir rol oynuyor. Buna Avrupa ve Ortadoğu arasındaki köprü rolü katkı sağlıyor." dedi.Beyaz Saray kaynaklarından verilen bilgiye göre bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la...

ABD Başkanı Barack Obama, "Türkiye, NATO içerisinde önemli bir rol oynuyor. Buna Avrupa ve Ortadoğu arasındaki köprü rolü katkı sağlıyor." dedi.

Beyaz Saray kaynaklarından verilen bilgiye göre bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelen Obama, kendisini seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Erdoğan'la yapıcı bir görüşme yapacaklarını düşündüğünü belirten Obama, özellikle Irak ve Suriye'deki istikrarsızlık ve tüm ülkelere tehdit teşkil eden IŞİD'in ele alınacağını belirtti. Barack Obama, iki ülke arasında yabancı savaşçılar konusunda istihbarat paylaşımının önemine dikkat çekti. Obama, "Bu alanda yapacak çok işimiz var." dedi. Obama ayrıca, Suriye'de devame den krizin insani boyutunun da ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Tercüman aracılığıyla konuşan Erdoğan'ın ise ABD ile Türkiye arasındaki ortaklığın, iki ülkeyi 'birçok konuda yaklaştırdığını" söylediği aktarıldı.

Beyaz Saray'ın verdiği bilgiye göre Erdoğan, Obama ile farklı konularda geniş kapsamlı görüşmeler yapmak istediğini söyledi ve bunlar arasında zirvede de gündeme gelen terör tehdidini saydı.

Görüşmeye ABD tarafından Savunma Bakanı Chuck Hagel'in de katıldığı belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri