Obama, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko İle Görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’nın doğusunda devam eden çatışmalarla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile görüştü.Beyaz Saray, Massachusetts eyaletindeki Marta’s Vinyard Adası’nda tatilini geçiren Obama'nın, Cumhurbaşkanı...

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’nın doğusunda devam eden çatışmalarla ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ile görüştü.

Beyaz Saray, Massachusetts eyaletindeki Marta’s Vinyard Adası’nda tatilini geçiren Obama'nın, Cumhurbaşkanı Poroshenko ile ülkenin doğusunda devam eden çatışmalara ilişkin bir görüşme yaptığını duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iki liderim Rusya’nın Ukrayna hükümetinin yetkisine yönelik müdahalesinin kabul edilemeyeceğini ve uluslararası hukuku çiğnemek anlamına geleceği konusunda fikir birliğine vardığı belirtildi.

Görüşmede, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroshenko, Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik saldırılarının devam ettiğinin altını çizdi. Ukrayna’nın doğusundaki halka çok yönlü insani yardımın ulaştırılması adına Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile yapılan görüşmeler hakkında Obama'ya bilgi verdi.

Başkan Barack Obama, Ukrayna’nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne yönelik ABD’nin güçlü desteğini iletti. Obama, insani yardım çalışmalarının aciliyet teşkil ettiği vurgusunu yaptı. Poroshenko’yu sivil kayıpların yaşanmaması için askeri operasyonların itidalli ve temkinli sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Obama ve Poroshenko devam eden şiddet ve istikrarsızlık göz önüne alındığında tarafların krize siyasi çözüm bulunması adına diplomatik çabalara öncelik verilmesi noktasında hem fikir oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri