Obama: Ukrayna Ateşkesi Konusunda Umutlu, Ancak Şüpheciyim

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’da bugün anlaşmaya varılan ateşkese ilişkin “umutlu ancak şüpheci” olduğunu söyledi. Obama, barış planının işlemesi durumunda, Rusya’ya yönelik uygulanması düşünülen yeni yaptırımları Avrupa...

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’da bugün anlaşmaya varılan ateşkese ilişkin “umutlu ancak şüpheci” olduğunu söyledi. Obama, barış planının işlemesi durumunda, Rusya’ya yönelik uygulanması düşünülen yeni yaptırımları Avrupa Birliği’nin (AB) askıya alması çağrısında bulundu.

NATO zirvesi sonundaki basın toplantısında yaptığı açıklamada Obama, Rusya’ya Galler’deki zirveden, ‘yaptığın eylemlerin bazı sonuçları olur’ şeklinde güçlü bir mesaj verdiklerini belirtti. Obama, “ABD ve Avrupalı liderler olarak bugün; finans, enerji ve savunma sektörlerindeki yaptırımları derinleştirerek ve genişleterek Rusya’ya yönelik alacağımız önlemleri sonuçlandırdık.” diye konuştu.

NATO’nun, her müttefikini savunacağının tekrar altını çizdiğini kaydeden ABD Başkanı, Rusya’nın tecavüzüne karşılık Ukrayna’nın bağımsızlığına da destek verdiklerini vurguladı.

Ukrayna’da bugün yapılan ateşkese saygı duymakla birlikte “umutlu fakat şüpheci” olduğunu söyleyen Obama, “Geçmiş tecrübeye baktığımızda isyancıların alınan kararlara uymadığını ve Rusya’nın Ukrayna’nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne zarar vereye devam ettiğini görüyoruz. Şimdi bunu test edeceğiz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri