Obama, Sinagog Saldırısını Kınadı

ABD Başkanı Barack Obama, Kudüs'te bir sinagoga yapılan ve 4 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınadı. Obama, İsrail ve Filistinli liderlerden tansiyonu düşürmelerini ve barış için çaba göstermelerini istedi.Konuyla ilgili yazılı...

ABD Başkanı Barack Obama, Kudüs'te bir sinagoga yapılan ve 4 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı kınadı. Obama, İsrail ve Filistinli liderlerden tansiyonu düşürmelerini ve barış için çaba göstermelerini istedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Obama, "Kudüs'te bugün bir sinagogda ibadet edenlere yönlik terör saldırısını kınıyorum. Masum sivillere bu tür saldırıları hiçbir şey meşru kılamaz." ifadelerini kullandı.

Kudüs'te hassas bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Obama, hem İsrail ve Filistinli liderlerin hem de sıradan vatandaşların; tansiyonu düşürmek, şiddeti reddetmek ve barışa giden bir yol aramak için işbirliği içerisinde çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Saldırıda ölen 4 kişiden 3'ünün hem İsrail hem de ABD vatandaşı oldukları belirtildi. Diğer kişinin de İngiltere vatandaşı olduğu açıklandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri