Obama, Merkel’den Özür Dilemeli

Almanya´nın eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, ABD Başkanı Barack Obama´nın dinleme skandalı sebebiyle vakit kaybetmeden Şansölye Angela Merkel´den özür dilemesi gerektiğini yazdı.

Almanya´nın eski Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg, ABD Başkanı Barack Obama´nın dinleme skandalı sebebiyle vakit kaybetmeden Şansölye Angela Merkel´den özür dilemesi gerektiğini yazdı. Zu Guttenberg, Der Standard isimli Avusturya gazetesi için yazdığı makalesde, oluşan güven bunalımının aşılması için bunun şart olduğunu belirtti.

Obama yönetiminin oluşan güven bunalımının boyutlarını henüz anlayamadığını kaydeden zu Guttenberg, "Burada aslında sorun bir ülkenin başka bir ülkede gizlice bilgi toplaması değildir. Bunu hepsi yapıyor. Asıl sorun, casusluk skandalının boyutu ve Amerika´nın şu an müttefiklerine karşı takındığı tutum." ifadesini kullandı.

Zu Guttenberg yazısında şu bilgileri verdi:

"Merkel hükümetinin üyesi iken benim de mobil iletişim araçlarını belki de biraz dikkatsiz bir şekilde kullandığım olmuştur. Tabii ki başka bir ülkenin dinleme girişimini hesaba katmak durumundasınız. Ancak bizi bir Çin veya Rusya´nın dinlemesi başkadır, ABD gibi bir müttefikin dinlemesi başkadır."

Eski savunma bakanı, Obama’nın özür dileme konusunda hızlı davranmaması halinde bunun için geç kalınabileceğini de dile getirdi.

Almanya´da 2009 ile 2011 yılları arasında Savunma Bakanlığı görevinde bulunan Karl Theodor zu Guttenberg, doktora çalışmasında intihal yaptığının ortaya çıkması ve ünvanının geri alınmasından sonra istifa ederek ABD’de çalışmaya başladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri