Obama: "Kanıtların Henüz Ön Bilgi Niteliğinde"

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları, gündemdeki yerini koruyor...

Suriye'de rejimin kimyasal silah kullandığı iddiaları sürerken Amerikan Başkanı Barak Obama eldeki bulguların henüz ön bilgi niteliğinde olduğunu, bu tarz silahların kullanılmasının “oyunun kurallarını değiştireceğini” söyledi.

Muhalifler de Obama’ya acil harekete geçme çağrısında bulunarak Beşşar Esad'ın elindeki tüm kimyasalı kullanacağını iddia etti.

Obama’dan Suriye’de kimyasal silah kullanılması halinde harekete geçileceğine dair sözünü tutmasını isteyen Özgür Suriye ordusu açıklamasında “Kırmızı çizgi geçildi" ifadesine yer verildi.

Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zubi ise ülkesinin hem uluslararası hukuk hem de insani sebeplerden ötürü kimyasal silah kullanmayacağını belirterek iddiaları “yüzsüz bir yalan” olarak niteledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye'de muhaliflerin zaferinin, bölgeyi tehdit edecek güvensizlik dalgasına neden olabileceğini belirtti.

Washington Post Gazetesi, Suriye’deki kimyasal silah tesislerini hedef alan bir operasyonun büyük bir masrafa yol açacağını yazdı, Amerikan yönetiminin uçuşa yasak bölge ihtimaline ihtiyatlı yaklaştığı yorumunda da bulundu.

İsrail'in Debka internet sitesi ise Ankara’da biraraya gelen Türk ve İsrailli heyetlerin, Suriye ile ilgili istihbarat paylaşımında mutabık kaldıklarını iddia ederek "Mossad ve MİT arasında üst düzeyde görüşmelerin yapılacağını" yazdı.

Suriye'nin Kamışlı kentinde bulunan cezaevinde çıkan isyanda yaklaşık 60 mahkum firar etti. 12 mahkum, Mardin'in Nusaybin ilçesinde mayınlı alanı geçerek Türkiye'ye sığındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri