Obama ile Romney kozlarını paylaştı

ABD Başkanı Obama ile başkan adayı Romney, canlı yayında soruları yanıtladı.

ABD seçimlerine 3 hafta gibi kısa bir süre kala, Başkan Obama ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Mitt Romney, canlı yayında soruları yanıtladı.

İLK RAUNTTA OBAMA BAŞARISIZ BULUNMUŞTU

İkili daha önce de bir canlı yayın programına katılmış, program sonrası Obama'nın Romney karşısında mağlup olduğu yorumları yapılmıştı.

1 saat 40 dakika süren tartışmanın gündeminde ağırlıklı olarak ekonomi ve iç politika vardı.

"LADİN'İ ÖLDÜRDÜK"

Obama, "Ucuz Çin ürünlerine karşı kendi piyasamızı koruyacağız, sert önlemler alacağız" dedi.

Obama dış politikadaki eleştirilere yönelik olarak "Irak'ta savaşı bitireceğim dedim, bitirdim. Bush yönetiminin Amerikan ekonomisinin sırtına bindirdiği savaş yükünü kaldırdım" dedi. Öte yandan, ABD komandoları tarafından öldürülen Usame Bin Ladin'i de hatırlatan Obama "Masum insanlarımızı öldüren El Kaide'nin başındaki ismi öldürdük" dedi.

OBAMA'YA LİBYA SORUSU

Obaya'ya yönelik, "Libya'da öldürülen ABD konsolosunu hatırlayın, Dışişleri Bakanlığı, Bingazi'deki konsolosluğun güvenliğinin artırılmasına neden izin vermedi" sorusu geldi.

Obama ise bu soruya karşılık, "Benim başkanlık boyunca fikrim şu oldu, biri ABD'lilere bulaşırsa, biz peşlerinden gideriz, o eylemi yapanların hesap vermesi talimatını verdim" dedi.

SURİYE SUÇLAMASI

Romney, Suriye'de 30 bin sivilin ordu tarafından öldürüldüğüne işaret ederek, Obama'yı Suriye'deki olaylara müdahale etmemekle suçladı.

OBAMA GALİP GELDİ

CNN televizyonunun tartışmanın hemen ardından yaptırdığı bir kamuoyu yoklaması, izleyicilerin çoğunluğunun Obama'yı tartışmanın galibi olarak gördüğünü ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 46'sı Obama'yı başarılı bulurken, Romney'nin tartışmayı kazandığını düşünenlerin oranı yüzde 39'da kaldı.

Canlı yayındaki oturum sonrası ABD'li uzmanların yorumlarına göre, Obama önceki tartışmada kaybettiği puanları bu oturum sayesind geri topladı. Uzmanlar, canlı yayındaki oturumun galibinin Obama olduğunu belirtirken, Romney içinse en iyi sonucun bile beraberlikten öteye gidemeyeceği yorumları yapıldı.

SON KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Başkan adayları 22 Ekim'de son kez canlı yayında karşı karşıya gelecek ve kararsız seçmeni tarafına çekmeye çalışacak. ABD'deki başkanlık seçimleri 6 Kasım'da yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri