Obama: İha Saldırıları Sınırlandırıldı

ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelede İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının sınırlandırıldığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu’na hitaben yaptığı konuşmada, teröre karşı mücadelede İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının sınırlandırıldığını söyledi.

Pakistan’da Taliban’ın gerçekleştirdiği 81 kişinin ölümüne sebep olan kilise saldırısının kurbanlarına da değinen Obama, teröre karşı mücadelede İHA kullanımının sınırlandırıldığını duyurdu.

Yeni ve barış dolu bir dünya ihtiyacını vurgulayan ABD Başkanı, Pakistan’daki kilise saldırılarını hatırlatarak,"Dünya her insanın onuru ve temel haklarıyla yaşayabileceği yerdir. Bu Şam’da da Peşaver’de de Nairobi’de de böyledir." dedi.

BM Genel Kurulu'nda 133 dünya liderine hitap eden Obama’yı dinleyenler arasında, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de bulunuyordu.
Bilindiği üzere Başbakan Şerif, BM Genel Kurul toplantısında, Pakistan’da yüzlerce sivilin ölmesine sebep olan ABD, İHA saldırılarını gündeme getirmeyi planlıyor.

Bu arada Şerif’in, 27 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edeceği belirtildi. Pakistan diplomatik kaynakları, Pakistan’ın Peşaver şehrinde 81 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısını sebep göstererek, şu an itibariyle Şerif’in, konuyu ancak kısık bir sesle dillendirebileceğini ve diğer liderlerden yeterli desteği göremeyeceğini ifade ediyor.

2004 yılında başlayan ve yüzlerce sivilin ölmesine sebep olan ABD saldırılarının son bulmaması, Pakistan kamuoyunda tepki almaya devam ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri