Obama: Abd’de Ebola Salgını Riski “çok Çok Düşük”

Washington’da Kabine yetkilileri ile bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama, ülkede muhtemel bir Ebola salgını ihtimalinin “son derece düşük” olduğunu söyledi. Hükümetin Ebola ile mücadele konusunu görüşmek üzere tüm seyahatlerini...

Washington’da Kabine yetkilileri ile bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama, ülkede muhtemel bir Ebola salgını ihtimalinin “son derece düşük” olduğunu söyledi. Hükümetin Ebola ile mücadele konusunu görüşmek üzere tüm seyahatlerini iptal eden Obama, virüse karşı daha agresif yanıt verileceğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi sözcüsü John Boehner, Obama’nın Ebola’nın pençesindeki ülkelere geçici olarak seyahat yasağı getirmesi gerektiğini ifade etti.

Büyük çoğunluğu Batı Afrika ülkeleri olmak üzere, tarihin en büyük Ebola salgınında şimdiye kadar yaklaşık 4 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de aynı şekilde sağlam bir sağlık sistemi olduğunu belirttiği ABD ve Batı ülkelerinde, büyük çapta bir Ebola salgının düşük bir ihtimal olduğunu açıkladı.

Ebola yakalanan Amber Vinson isimli ikinci hemşirenin, Ohio’ya seyahat etmesinin ardından Ebola alarmı diğer bir şehre sıçradı. Görevlilerden bazılarının hemşire Vinson ile aynı uçakta olma ihtimaline karşı, Cleveland’in Solon banliyösünde bir ilk ve orta okulun bugün kapalı olacağı belirtildi. Cleveland Klinik ve Metro Sağlık Sistemi ise çoğunluğu hemşire olmak üzere Clevelan’den Dallas’a giden uçakta bulunan çalışanlarını ücretli izne çıkardığını açıkladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri