O herkesin bakanı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Tekvando Genç Milli Takımının kampını ziyaret etti, futbol konuştu, sağlık için spor yapan vatandaşlarla sohbet etti ve bütün branşların yanında olduğunu gösterdi
Devlet Bakanı Faruk Özak, “Futbol kariyerine, teknik direktörlük kariyerine bakarak söylersek, Fatih Terim’i çok başarılı buluyorum” dedi. Özak, Elmadağ İlçe Spor Müdürlüğü Tesislerinde kamp yapan Tekvando Genç Milli Takımını ziyaret etti. İsveç’te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren 20 sporcu, antrenörleriyle Özak’ı tesislerde çiçeklerle karşıladı. Özak, sporcularla tek tek tokalaştıktan sonra, tekvandocuların gösterisini izledi. Daha sonra, Özak’a Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin tarafından plaket sunuldu. Tesisleri gezerek yetkililerden bilgi alan Özak, sahada yürüyüş yapan vatandaşlarla sohbet etti.
Özak, tren yolu alt geçidi ve futbol sahasına ait tribünlerin milli bayramlarda yetersiz kalması nedeniyle çalışma yapılması için görevlilere talimat verdi. Sporcularla akşam yemeğine de katılan Özak, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Özak, “Beşiktaş, şampiyonluğun en büyük adayı. Sivasspor ve Trabzonspor da yarışın içinde. Sezon sonunda kim mutlu sona ulaşır?” şeklindeki soru üzerine, “Üç takımdan Beşiktaş daha fazla, Sivasspor’un ondan biraz az, Trabzonspor’un ise ondan daha az bir şampiyonluk şansı var. Bu üç maç son derece önemli” yanıtını verdi. Takımlar arasında kümeden düşmemek için de mücadele yaşandığını ifade eden Özak, “Şunu söylüyorum; hak eden kazansın. Şu olur, bu olur demiyorum. Hak eden alır inşallah. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Hem iyi oynadı, hem de kazandı” diye konuştu.
İKİNCİ OLURSUN, İYİ OLURSUN
Özak, kötü giden bir sezonun ardından başarısız olan başkanın görevinden ayrılması gerektiği yönündeki yorumlarla ilgili de, “Kötü gidişin tarifini yapmak lazım. İdari, mali, teknik olarak, siz iyi durumdaysanız bu kötü değildir” karşılığını verdi. Şampiyonluğu elde edemeyen her takımın kötü olduğu sonucunun çıkarılamayacağına işaret eden Özak, şöyle konuştu: “İkinci olursun, iyi olursun. Üçüncü olursun, iyi olursun. Bazen onuncu olursun, iyi olursun. O bakımdan bizde sonuç kötü olunca veya iyi olmayınca hemen teknik adam değişikliği, hemen başkan değişikliği gündeme geliyor. Bunlar doğru değil. İstikrar lazım. İstikrarlı yönetimler, istikrarlı teknik adamlar, istikrarlı teknik politikalarla başarı gelebilir. Milli takımlarda da bu böyle, diğerlerinde de... İngiltere’deki klüplere bakarsanız, hem yönetimde istikrar vardır. Hem teknik adamlarda, hem de menajerlerde istikrar vardır. O bakımdan, burada Türkiye;nin sabırlı olması lazım.”
Özak, “Özel güvenlik, stadyumlardaki karmaşayı önleyebilir mi?” şeklindeki soru üzerine de, stadyumlardaki şiddetin önüne geçilmek için yasal düzenleme yapıldığını anımsattı. Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beş yıllık bir müddet vermiştik. Ama Türkiye’nin bir gerçeği var. O da özel güvenliğe hazır değil Türkiye. Bu konuda hazır olanlar var. Hiç hazır olamayanlar var. Az hazır olanlar var. İçişleri Bakanlığımız bir genelge ile mevcut durumu iyileştirdi ve gene polisimizin müdahalesi ve oradaki denetimi söz konusu. Bu yasa konusunda tekrar konuşacağız. Özel güvenliğe devlet kurumları geçiyor. Stadyumlarda geçebilir miyiz? Sporda şiddetin önlenmesi ile ilgili yasada ne eksiklik var onlara tekrar bakacağız.” Devlet Bakanı Özak, “Fatih Terim’i başarılı buluyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine de, “Olaya büyük bir resmin içerisinden bakarsanız çok başarılı. Ama bugüne bakarsınız, işte milli takımın aldığı sonuçlar itibarıyla eleştirebilirsiniz. Ancak bunu 30 yıla, futbol kariyerine, teknik direktörlük kariyerine bakarak söylersek çok başarılı buluyorum” karşılığını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri