O büyük bir devlet adamıydı

Yaptığı çalışmalarla Türkiye yakın siyasetine damgasını vuran Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.
Prof. Dr. Erbakan, dün öğle saatlerinde hakka yürüdü
CUMHURBAŞKANI GÜL: BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIYDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi, üzüntüsünü iletti. Cumhurbaşkanı Gül, Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Erbakan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, büyük bir devlet, siyaset ve bilim adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.
Türk siyasetinin önemli simalarından olan Necmettin Erbakan'ın bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle halkın sevgisini ve takdirini kazanmış örnek bir lider olduğunu belirten Gül, mesajında şunları kaydetti: ''Aziz milletimizin başı sağolsun. Siyasette bulunduğum dönemde yakın tanıma ve uzun süre birlikte çalışma mutluluğuna eriştiğim Necmettin Erbakan, hiç şüphe yoktur ki yakın tarihimize damgasını vurmuştur. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı daima sevgi, saygı ve şükranla yad edeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, Saadet Partisi camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''
BAŞBAKAN ERDOĞAN: MİNNETLE YAD EDECEĞİZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatına ilişkin, ''Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağ olsun diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi. Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatına ilişkin şunları söyledi: ''Bugün sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Hakk'ın rahmetine yürüdü. Türkiye'ye çok önemli hizmetler kazandırmış, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş. Ayrıca ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi camiasının, Türkiye'nin, aziz milletimizin başı sağ olsun diyor, bir kez daha kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.''
9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL: HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın okul arkadaşı ve meslektaşı olduğunu belirterek, ''Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum'' dedi. 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ebediyete intikali dolayısıyla üzüntülerimi ifade etmek istediğini, evvela merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dilediğini söyledi. Erbakan'ın okul arkadaşı ve meslektaşı olduğunu hatırlatan Demirel, ''Geçen 60 yıl içinde pek çok yakınlığımız olmuştur. Çeşitli siyasi hadiseler içinde beraber göründük. Son defa hastayken 7 Şubat günü Güven Hastanesinde kendisini ziyaret edip helalleşmiştim. Allah Rahmet eylesin, üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum'' şeklinde konuştu. 
KILIÇDAROĞLU: ERBAKANA HEP SAYGI DUYDUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a her zaman saygı duyduğunu belirterek, ''Vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisi Türk siyasetine büyük hizmetleri olan bir liderdi. Kendisine her zaman saygı duymuşumdur. Yakınlarına, partililerine, halkımıza başsağlığı diliyorum. Geride bıraktığı miras, arkadaşları tarafından değerlendirilir. Aynı düşünce yoluna devam eder. Türk siyaseti için önemli bir görüştü''
BAHÇELİ: TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN
MHP Lideri Devlet Bahçeli “Türk milletinin yetiştirdiği değerli evladı, Türk siyasi hayatında mümtaz yeri bulunan Milli Görüş hareketinin kurucusu ve onun şekillendirdiği siyasi partilerin genel başkanı, lideri Sayın Erbakan Hakkın rahmetine kavuşmuş. Sayın Hocamıza Cenab'ı Allah'tan rahmet, büyük Türk milleti ve Milli Görüş mensuplarına baş sağlığı diliyorum” dedi.
‘BIRAKTIĞI FİKRİYAT TAKDİR EDİLDİ’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirterek, ''bıraktığı fikriyat, herkes tarafından takdir edildi. Kendisine yakıştırılan isim 'mücahit başbakan, mücahit Erbakan'dır. Biz kendisini hayırla yad edeceğiz'' dedi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ailesine ve parti camiasına başsağlığı diledi Bakan Atalay, ''Allah'tan rahmet diliyorum. Erbakan Hoca, Türkiye'de uzun dönem siyaset yapmış, başbakanlık yapmış kişidir. Ailesine, çocuklarına, parti camiasına başsağlığı diliyoruz'' dedi.
BÜYÜK BİR İNSANI KAYBETTİK
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatıyla ilgili, ''Bugün Türkiye'ye çok önemli hizmetleri geçmiş, Türk siyasetine önemli katkıları olmuş, önemli kadrolar yetiştirmiş, yani ülkenin dört bir yanından çok değerli insanları bulup çıkarmış büyük bir insanı kaybettik'' dedi.  Bozdağ, şunları kaydetti: ''Bugün Türkiye'ye çok önemli hizmetleri geçmiş, Türk siyasetine önemli katkıları olmuş, önemli kadrolar yetiştirmiş, yani ülkenin dört bir yanından çok değerli insanları bulup çıkarmış büyük bir insanı kaybettik. Cenab-ı Allah, bize de Erbakan Hocamızla beraber aynı çatı altında olmayı, ona talebe olmayı nasip etti. Onun için de şükrediyorum. Çünkü o okulda biz çok şey öğrendik. Ülkemize daha iyi hizmet etmenin, daha iyi siyaset yapmanın alfabesini biz oralarda öğrendik. Biz önemli noktada Türk siyasetinde önemli bir öğretmeni kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi. 
ÖMRÜNÜ MİLLET VE DEVLET İÇİN HARCADI
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatının milleti derinden üzdüğünü ve siyasi fikri hayatı açısından büyük bir kayıp olduğunu bildirdi. Genel Başkan Topçu, ''Ömrü boyunca milletimizin ve devletimizin kalkınması, bu kalkınma hamlesinin milli ve manevi değerlerimizle mezcedilerek hedefine varmasını siyasetinin ve hayatının gayesi olarak gören Prof. Dr. Sayın Necmettin Erbakan hocamızın vefatı milletimizi derinden üzmüş ve siyasi fikri hayatımız açısından büyük bir kayıp olmuştur. Bu duygu ve düşünceler içinde, başta ailesi olmak üzere milli görüş camiasına ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyor, sonsuz mekanının cennet olmasını niyaz ediyorum'' dedi.
ERBAKAN BİR DÜNYA LİDERİYDİ
Eski TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu da derin bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, Erbakan'ın hayatı boyunca sadece ezilmişleri ve neye inanırsa inansın, inanmış olan insanları dinlediğini, koruduğunu ve kolladığını dile getirdi. Hatipoğlu, ''Fukara köylü, çiftçi, bütün insanlarımız, bütün milletimiz, hatta bütün insanlık alemi büyük bir insanı kaybetti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan bir dünya lideriydi'' dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Saadet Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendiği belirtilerek, ''Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a sonsuz rahmet, çocuklarına ve sevenlerine sabırlar vermesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum'' dedi.
TÜRK SİYASETİNİN ÖRNEK İSMİYDİ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın, Türkiye'de milli değerleri ve ağır sanayinin tesisi anlamında inandığı değerleri ve davasını hayatının son anına kadar savunarak, Türkiye siyaseti için örnek teşkil ettiğini belirtti. Erbakan'ın Türkiye siyasetine ve ekonomisine büyük katkı sağlamış duayen isimlerden biri olduğuna işaret eden Vardan, şunları kaydetti: ''Türk siyaseti ve İslam dünyası, çok önemli bir değerini kaybetmiştir. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ülkede milli değerleri ve ağır sanayinin tesisi anlamında inandığı değerleri ve davasını hayatının son anına kadar savunarak, Türk siyaseti için bir örnek teşkil etmiştir. Mümtaz kişiliği, önemli projeleri, hem ülkesine, hem milletine, hem de İslam alemine hizmet aşkıyla hatırlanacak olan Sayın Erbakan Hoca'ya Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta aile fertleri, yakınları olmak üzere, tüm Türk milletinin başı sağ olsun, hocamızın mekanı cennet olsun.''
ÜLKEMİZ İÇİN ACI BİR KAYIP
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, ''Türk siyasi tarihinin önemli ve saygın isimlerinden Sayın Necmettin Erbakan'ın aramızdan ayrılışı, ülkemiz için acı bir kayıptır'' dedi.Uslu, şunları kaydetti: ''Yaptığı icraatlar ve geliştirdiği projelerle Türk siyasi hayatına damga vuran, önemli kadroların yetişmesine katkısı bulunan, ülkemiz çalışanları, işçi hareketi için katkıları nedeniyle önemli bir yere sahip, ilkeli ve saygın bir politikacı ve bilim adamı Sayın Erbakan'ın aramızdan ayrılışı, ülkemiz için çok acı bir kayıptır.''
TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Necmettin Erbakan'ın vefatı ile Türkiye'nin, çok önemli bir değerini kaybettiğini belirtti.
Hisarcıklıoğlu, “Türk iş dünyası adına, Sayın Erbakan;ı kaybetmekten duyduğumuz üzüntüyü yüce milletimizle paylaşır, merhuma Allah;tan rahmet, başta ailesi olmak üzere bütün siyaset camiamıza ve milletimize başsağlığı dilerim.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri