Nuzumlalılar buluştu

Seydişehir'in Yaylacık Köyü sakinleri, Nuzumlalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kaynaşma gecesinde bir araya geldi. Başarılı öğrencilere de ödüller verildi

Nuzumlalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kaynaşma gecesi düzenledi. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Yaylacık (Nuzumla) Köyü sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda köyde düzenlenen dini bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Yarıyıl döneminde okullarında takdir alan öğrencilere de yapılan çekilişle ödülleri takdim edildi. Programda konuşan Nuzumlalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Bahçıvan, düzenledikleri bu programın bir gelenek haline geldiğini ifade etti. Bahçıvan, bu sene kaynaşma gecesinin 4'üncüsünü düzenlediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Yarışmalarımızda geleneksel hale geldi. Hemşehrilerimiz ve köylüler olarak bu gecede bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi güçlendirmiş oluyoruz. Böyle geceler bizim sohbet ve muhabbetimizi artırmaktadır. Gönül bağımız bu programlar sayesinde artacak. Yarışmalarımıza katılanlara ve gecemize gelip bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. "Allah'u Teala ben insanı mükemmel olarak yarattım der. İnsanı insan yapan insanlığıdır. İnsanı insan yapan üzerinde ki değerlerdir. Bu değerleri artırmak için böyle programlar düzenliyoruz" diyen Bahçıvan, şunları kaydetti: "Kitap yarışmamızda 270 kişiye kitap dağıttık. Yarışmamıza katılım ise oldukça düşüktü. Sınavın olduğu gün yaşanan olumsuz hava şartları yarışmamıza katılacak kişi sayısını engelledi. Yarışmada herkese ödül vereceğiz. Yarışmamızda birinci olana umre hediyesi ve ikinci olana ise bilgisayar hediyesi takdim edeceğiz."

ALLAH'A ŞİRK KOŞMAMALIYIZ

Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü de, "Buraya bu kadar kişinin geleceğini tahmin etmiyordum. Bu kadar köylüyü işinden alıkoyup buraya getirebilmek büyük mağrifet ister. Bugün sizlere Lokman Suresi'nden birkaç şeyler aktarmaya çalışacağım. Hz. Lokman'n peygamber olup olmadığı tartışılıyor. Ama peygamber olmasa bile Hz. Lokman büyük zatlarımızdan birisidir. Hz. Lokman, dizinin dibine oğlunu oturtarak nasihatlarda bulunmuştur. Bir baba şevkati ve merhametiyle oğlunu karşısında alarak nasihatlarde bulunmuştur. Allah'a şirk koşmamasını söylemiştir. Bir babanın oğluna yapacağı en büyük nasihat işte budur.Hz. Lokman Allah'ın varlığını ve birliğini oğluna hatırlatan bir baba" dedi.

EVLATLARIMIZA NASİHATLARDA BULUNMALIYIZ

"Bizlerde yetiştirdiğimiz nesillere ve evlatlarımıza Hz. Lokman'ın oğluna verdiği nasihatlar gibi nasihatlarda bulunmalıyız. Allah'ı hatırlatmalıyız. Ey evlat unutmadı ki Allah birdir mesajını vermeliyiz" diyen Sabri Kütükçü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birçoklarınız anne ve babasınız. İlk çocuğunuz doğdugu zaman isim koymadan önce sağ kulağına ezan okuruz. Bu ezanla Allah'ın en büyük ve tek olduğunu evladımıza aktarırız. Hz. Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğunu söyleriz. Ezanı tamamladıktan sonra sol kulağına ise gamet getiririz. Gamet getirerek evlat sadece Allah'ın varlığını ve birliğini bilmek yetmez bilki namaz var, ibadet var. Tanıdığın ve bildiğin Allah'a ibadet etmezsen hayat boş dedik. Sol kulağına ibadet ederek kulluğu hatırlattık. Evlatlarımıza Allah'ın varlığı ve birliği, hemen ardından da sadece bilmek yetmez ona ibadet etmemiz gerektiğini söyledik."

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri