Nutella satışları çakıldı. Yerli ve milli Torku Banada satışları patladı

Konyalılar, çikolata sektöründe güçlü olan ve İsrail'e destek veren Nutellayı da boykot ederken, yerli ve milli olan Torku Banada'ya yöneldi.

Konyalılar, İsrail ürünlerini ve İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini almıyor. Şehirde yapılan boykot, amacına ulaşıyor. İsrail menşeli ürünlerin satışı azaldı. Konyalılar, yerli ve milli olan firmaların ürünlerini araştırmaya, elinden geldiğince bu ürünleri almaya gayret gösteriyor. Konya halkı, İsrail ürünleri alarak, zalim İsrail'e bir kurşun hediye etmek istemediğini dile getiriyor. Yerli ve milli ürün derken, Konya'da en çok dikkat çeken firma da 30 binden fazla Ova çiftçisinin ortağı olduğu, yine şehrin çiftçisinin ektiği ürünlerle yapılan ürünlerin satıldığı Torku oluyor. Torku'nun en çok dikkat çeken ürünü de Torku Banada.

FİYAT DÜŞÜREREK NUTELLA'YI CAZİP GÖSTERMEK İSTİYORLAR!

İsrail'e destek verdiği bilinen İtalyan menşeli Nutella da şehirde boykot listesi içinde yer alıyor. Konyalılar, Nutella'nın çikolatasını almamaya başladı. Birçok ulusal markette Nutella indirime girdi. Fiyat indirilerek vatandaşa Nutella cazip gösterilmek istendi. Buna rağmen Konyalılar, İsrail'i destekleyen Nutella'ya boykot uygulamaya devam ediyor. Daha önce fazlaca satılan Nutella, şimdi marketlerin elinde kaldı.

TÜM TÜRKİYE'YE SESLENDİLER: TORKU'NUN ÜRÜNLERİNİ ALIN

Nutella'ya mesafeli yaklaşan Konyalılar, yerli ve milli marka olan Torku Banada'ya daha çok sahip çıkmaya başladı. Nutella alan birçok vatandaş, tercihini son olaylardan sonra Banada'dan yana gösterdi. Banada'da son günlerde gözle görülür satış artışı yaşandı. Birçok Konyalı, sadece Konya halkına değil, tüm Türkiye'ye seslenerek, “Yerli ve milli Torku'muza ve ürettiği ürünlere sahip çıkalım. Kazanan Konya'mız ve ülkemiz olsun. İsrail'e kimse kurşun almasın. İsrail menşeli ürünleri ve İsrail'e destek çıkan firmaların ürünlerini almayalım, aldırtmayalım” çağrısı yaptı. Konya Şeker’in tohumundan başlayarak her şeyiyle kendi ürettiği şekeri, katma değerli ürünlere dönüştürmek kararlılığı önce Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesinde, Çikolata Üretim Tesisi’nin kurulmasını sağladı. Çikolata Üretim Tesisi, 2010 yılında tamamlanan yeni tesislerle birlikte dünyadaki en modern teknolojiye sahip fabrikalardan biri haline geldi. O günden bu yana üretime devam ediliyor.

ÇARESİZ KALDILAR! TORKU BANADA'YA İNDİRİM YAPTILAR

Nutella kampanyasından istediği dönüşü alamayan marketler, yeni bir yol daha denedi. Satışlarının artması için bu kez de başta Konya olmak üzere Türkiye'nin yerli ve milli markası olan Torku Banada'ya indirim yapma kararı aldılar. Bununla da kalmayıp, imaj düzeltmek ve “Konya'nın yanındayız” mesajı vermek için Torku Banada'yı indirimli satmaya ve açık hava reklam panolarına reklam vermeye başladılar. Açık hava reklam panosundaki Torku Banada indirim çalışması, boykotun ne denli ciddi ve karşılık bulduğunu gözler önüne serdi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri