'Nur topu' gibi sorunlarımız var!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “AK Parti, geçmişteki problemleri çözmediği gibi, ülkenin kucağına nur topu gibi bir sürü daha problem bıraktı” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, parti il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla ülke ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin bugün her alanda büyük bir çıkmaza girdiğini söyleyen Başkan Saydam, “Ülke olarak baş döndürücü bir gündemle karşı karşıyayız. Zaman çok hızlı akıyor. Şehrimizin ve ülkemizin problemleri var, bulunduğumuz coğrafya açısından bölgemiz problemli. Vatandaşlar olarak bizler zaman içinde problemlerin çözülüp, azaltılmasını beklerken maalesef problemler daha da artıp gidiyor” dedi. Ayrıca Saydam, “Saadet Partisi olarak 3 Kasım da yapacağımız 7. Olağan Kongremizle birlikte ülke siyasetine yeni bir heyecan ve soluk getireceğiz. Vatandaşımızın çaresizliği ve arayışına çare olacak tek çözüm Saadet Partisidir. Bu kongreden sonra inşallah bu daha iyi anlaşılacaktır. Güçlendirilmiş kadrolarla, politika kurulları ile ülke siyasetine güçlü bir şekilde yeniden gireceğiz. Sığınılacak liman olacağız” ifadelerini de kullandı.

ÜLKE DÜZGÜN YÖNETİLMİYOR!

Ülkenin 17 yıldır tek başına bir iktidar tarafından yönetildiğine vurgu yapan Saydam, “Daha doğrusu yönetilemiyor” şeklinde konuştu. “17 yıl önce ülke adına çözülmesi gereken birkaç problem varken, herkesin de takdiridir ki, şu anda problemler havuzunun içinde yüzüyoruz adeta” diyen Saydam, şunları kaydetti: “Hatırlayalım 28 Şubat süreci sonrası ANASOL-M hükümeti döneminde ülkemizde, gözle gözüken ekonomik sıkıntılar ve dindar kesimin özgürlükleri ile ilgili problemler vardı. Bugün o problemler çözülmediği gibi nur topu gibi bir sürü daha problemimiz oldu. Ekonomik problemler o zaman ki verilerinin de gerisine düştü. Her ne kadar adı konmasa da, yüksek sesle dillendirilmese de ülkemiz ekonomik olarak içten içten yanmaya devam etmektedir. Diğer taraftan dini hassasiyetleri olan kesime, özgürlük sağlayacağız derken Avrupa Birliği adına çıkarılan yasalar neticesinde dindar diyebileceğimiz kırmızı çizgileri olan bir kesim de kalmadı zaten, maalesef üzülerek söylüyorum her şey mubahlaştı. Kırmızı çizgilerimiz flulaştı. Böylece herkes her şeyi yapabilecek bir özgürlüğe ulaştı. Saadet Partisi olarak biz her ne kadar tepki de alsak çizgilerimizi korumaya ve bu çerçevede hak bildiklerimizi söylemeye devam ediyoruz.”

100 YILLIK FİRMALAR DAHİ İFLAS ETTİ!

AK Parti iktidarına kadar Türkiye'nin tarım ve hayvancılık yönünden kendi kendine yeten bir ülke iken, buğdayından samanına, hayvan ithalatından et ithalatına, sanayi ürünlerinden, teknolojik ürünlere, ilacından tıbbi ekipmana, hatta yeterli çöp bile olmadığından çöpüne kadar, kadar akla ne gelirse her şeyi ithal eder duruma geldiğini dile getiren Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üretmeyen dışa bağımlı sürekli tüketen bir ekonomi iyice kırılgan duruma geldi. Bu kırılganlık paramızı değersizleştirdi. İthalata bağlı olarak tüm tükettiklerimiz haliyle yabancının parasına bağlı olarak sürekli fiyatı artmakta ve hayatımızı zorlaştırmaktadır. TUİK verilerinden ayrı tutarsak olarak vatandaşımızın enflasyonu patlamış durumda. İşsizlik zirve yaptı. Veriler doğru ise genel olarak yüzde 14, genç işsizlik ise yüzde 25 olarak açıklandı. Hiçbir dönemde yaşanmayan 100 yıllık 80 yıllık dev firmalar bu süreçte konkordato ilan etti, iflas etti. Kayyum yetişmedi, neredeyse kayyum da ithal edecek duruma geldik. Önceden bir IMF ye borcumuz vardı, şimdi ise sadece IMF ye borcumuz yok. Sanki IMF den başka herkese borcumuz var gibi. Mecliste bütçe görüşmeleri var kamuoyuna da yansıdı, önümüzdeki yıl korkunç bir miktarı faiz olarak ödeyeceğiz millet olarak.”

AK PARTİ ORTAĞA DEĞER BIRAKMADI!

Avrupa Birliğine girebilmek için Türkiye ile alakası olmayan bir sürü kanun yönetmeliğinin devreye sokulduğunu ifade eden Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, ahlâkın, dini değerlerin, örf ve adetlerin kısacası Türkiye'yi Türkiye yapan değerlerin dejenere edildiğini vurgulayan Saydam, “Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz, iş bulmayan mühendislerimiz, emekli olamayan amcalarımız, teyzelerimiz var. Eğitim keşmekeş olmuş, sınavlarda sıfır çeken ciddi bir miktarda öğrencilerimiz var. Üretenin de tüketenin de memnun olmadığı bir tarım politikası var. İsraf ederken, lükse ve şatafata harcama yaparken hiç düşünmeyen, ama memura işçiye zam verilecek mi, milim milim hesaplayan, tasarruf aklına gelip vatandaşa tasarrufun ne kadar faydalı olduğunu anlatan idarecilerimiz var. Aile yapımız bozuldu, saygı ve sevginin bittiği, ev içinde herkesin bir çatışma içinde olduğu bir aile yapısı meydana geldi. Kısacası öğretmene, devlet büyüklerine, devletine, doktora, polise, kadına saygısını sevgisini eksik etmeyen bu necip milletimizden, bu saydığımız insanlara el kaldıran, karşı gelen, çatışan bir toplum meydana geldi. Eğitim, hukuk, adalet, yargı, ordu gibi devleti ayakta tutan dinamikler üzerinde dikkat edilmeyip, bir takım oluşumlara sızmalara gerekli önlem alınmadığı için devleti yıkmak isteyen bir takım gruplar oluştu, terör belasının biriyle uğraşırken yeni yeni terör örgütleri peydah oldu. Tabi ki bu olanlar, ülkemizin geldiği son durum itibari ile hiç biri durduk yere kendiliğinden olmadı. Bunların hepsi yanlış bir idarenin, atılan yanlış adımların, uygulanan yanlış politikaların sonucunda oldu. Netice olarak bir süreç yaşandı, olan oldu. Geçmişi, yapılan hataları bileceğiz. Bundan ders çıkaracağız, çıkaracağız ki bir daha aynı yanlışı tekrarlamayacağız. Ülkeyi idare edenlerin artık ülkeye verecek bir şeyi kalmamıştır” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri