Numune 17 Aralık'tan önce hizmet verecek

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile ülke ve Konya gündemini değerlendirdi.

Sağlık alanında yapılan yatırımların son durumu hakkında bilgiler veren Baloğlu, Şehir Hastanesi'nin temelinin atıldığını aktardı. Hastaneyi ilk başta 850 yatak olarak düşündüklerini bu sayının da yetersiz kalacağını düşündüklerini dile getiren Vekil Baloğlu, “Yatak kapasitesinin bin 250'ye çıkardık” dedi. Şehir Hastanesi'nin fiziki olarak yüzde 33'ünün tamamlandığı müjdesini veren Baloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İhale şartnamesini göre hastane 2019 yılının 10. ayında bitecek.

Fakat yatak artışı olduğu için firmanın bir ek süre talebi olacak. Aksilik olmazsa bu talepten ötürü hastane tahminen 2019'un sonu, 2020 yılının ise başlarında bitirilecek.” Numune Hastanesi'nin Konya'nın gündemine oturduğuna da değinen Dr. Baloğlu, önümüzdeki hafta Çarşamba günü Numune'nin Sağlık Müdürlüğü'ne devredileceğini duyurdu.

17 Aralık'tan birkaç gün önce de hastanenin yeni yerinde hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Baloğlu, “Numune Hastanesi, Konya'nın en modern hastanesi olacak. Ayrıca Ereğli Devlet Hastanesi 250 yataklı kapasitesi ile hizmet vermeye devam ediyor. Beyşehir'deki 150 yataklı hastanemiz tamamlandı. Bu hafta Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek. Seydişehir'de 75 yataklı hastanenin işlemleri Aralık ayının sonunda bitecek” açıklamalarında bulundu. Hastane inşaatının zor bir iş olduğunu konuşmalarına ekleyen Baloğlu, Meram Tıp Fakültesi ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu da cevapsız bırakmadı. Baloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hastanenin ne zaman biteceğini önceden kestirmek zor. Birtakım süprizler yaşanabiliyor. Şuan da hızlı giden bir süreç var. İnşaallah 14 Mart'a kadar bitirilir. Önemli olan böyle bir hizmetin Konya'ya sunulmasına olanak sağlamaktır. Çünkü ihtiyaç var. Meram Tıp'ın fiziksel olarak yetersiz kaldığını hepimiz görüyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri