Nükleer Santrale Tepki İçin 17 Gündür Kürek Çekiyor

Kürek sporcusu Hüseyin Ürkmez, nükleer santral tehlikesine dikkat çekmek için Artvin'in Hopa ilçesinden başladığı deniz yolculuğunun 17. gününde Samsun'un Terme ilçesine ulaştı. Karadeniz'i enine kürek çekerek geçmeyi hedefleyen Ürkmez,...

Kürek sporcusu Hüseyin Ürkmez, nükleer santral tehlikesine dikkat çekmek için Artvin'in Hopa ilçesinden başladığı deniz yolculuğunun 17. gününde Samsun'un Terme ilçesine ulaştı. Karadeniz'i enine kürek çekerek geçmeyi hedefleyen Ürkmez, seyahatini İstanbul'da sonlandıracak. Ürkmez daha önce Bartın’dan göç eden atalarının kurduğu İtalya Padovaa şehrine Akdeniz ve Ege’de 122 gün kürek çekerek ulaşmayı başarmıştı.

Uzun ve zor yolculuğun ardından Terme’ye ulaşan Ürkmez'i burada balıkçılar ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşıladı. Mersin'de ve Sinop’ta kurulması planlanan nükleer santrallere tepki amacıyla Hopa'dan yola çıkan Hüseyin Ürkmez, 'Hopa'dan İstanbul'a Nükleersiz Türkiye için kürekle Karadeniz' yazılı küçük kırmızı kayığıyla sesini Türkiye’ye duyurmaya çalışıyor.

Kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara teşekkür eden Ürkmez, yıllardır bir şeylere dikkat çekmek için kürek çektiğini belirterek, "Ülkemizde nükleer santral kurulmasına insan gücüyle karşı çıkabileceğimiz düşüncesiyle bin 500 kilometrelik yolculuğa başladım. Başımızın üstünde yağan rahmetten, üzerine bastığımız topraktan, soluduğumuz havadan korkmak, kaçmak istemiyoruz. Sizler de karabasan gibi Karadeniz’in, Akdeniz’in üzerine çökmeye hazır radyasyon yüklü bulutları dağıtmak zorundasınız." dedi.

Daha sonra balıkçılarla tokalaşan Ürkmez, kendisinin bu yolda yalnız olmadığını belirterek, Yeşil Düşünce Derneği üyelerine teşekkür etti. Ürkmez," Benim hayatım deniz. Denizle doğduk, denizde öleceğiz ama arkadaşlarım sayesinde bu eyleme beni seçtiler ve yola çıktık. Yolumuza devam edip nasipse İstanbul’da sonlandıracağız. Biz Nükleer santral istemiyoruz. Sesimizi duyurmak için de bu zorlu yolu seçerek sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Kürek çekmeye devam eden Ürkmez, Samsun’a doğru küçük teknesiyle kürek çekerek yola çıktı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri