Nükleer Atıkların Konulduğu Ariller Çürüdü

Almanya’da atom enerji tartışıladursun mevcut santrallerdeki radyoaktif atıklar sorun olmaya devam ediyor. 2025 yılına kadar tüm atom enerji santralları kapatılması düşünülse de atıklarla ilgili henüz somut bir adım atılmış değil. Schleswig...

Almanya’da atom enerji tartışıladursun mevcut santrallerdeki radyoaktif atıklar sorun olmaya devam ediyor. 2025 yılına kadar tüm atom enerji santralları kapatılması düşünülse de atıklarla ilgili henüz somut bir adım atılmış değil. Schleswig Holstein eyaletine bağlı Brunsbüttel kentinde bulunan Atom Enerji Santralı’nda yapılan incelemede atom atıklarının saklandığı 409 varilin 136'sının aşırı derecede çürüdüğü ortaya çıktı.

Hafta başında atıkların saklandığı 6 numaralı depoyu ilk kez denetleyen uzmanlar burada ise içinde düşük ve orta seviyeli radyoaktif atık bulunan 221 varil buldu.

Bu deponun diğerlerine oranla farkı varillerin üst üste değil de konteynerlerin içinde açık olarak depolanmış olması. Vattenfall şirketi yıl başından beri bir taraftan enerji santrallarında atom atıklarına incelemeler yaptırıyor. Diğer taraftan da çürüyen varillerin içindeki atom atıkların başka güvenli bir varile koyularak son depolama merkezine gönderilmesi ile ilgili çalışma yapıyor. Yıl başından itibarende ilk varillerin toprak altından çıkarılması planlanıyor.

Kısa süreliğine Brunsbüttel’de depolanan atom atıkları aslında Aşağı Saksonya’da bulunan Konrad deposunda saklanması gerekirken, bu deponun henüz hazır olmadığı bildirildi. Vattenfall’e göre Brunsbüttel’de bulunan atom atıkları santralda çalışanlar ve bölgede yaşayanlar için her hangi bir tehlike oluşturmuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri