Nüfus Sistemi Arızalandı, Kuyruklar Oluştu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bilgisayar sisteminde yaşanan teknik arıza nedeniyle adres ve kimlik işlemler yapılamaması sonucu nüfus müdürlüklerinde kuyruklar oluştu.     Malatya’da Battalgazi ve Yeşilyurt...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bilgisayar sisteminde yaşanan teknik arıza nedeniyle adres ve kimlik işlemler yapılamaması sonucu nüfus müdürlüklerinde kuyruklar oluştu.

    Malatya’da Battalgazi ve Yeşilyurt Nüfus Müdürlüğü'nde merkezi bilgisayar sisteminde yaşanan sorun nedeniyle çevrimiçi işlemler gerçekleştirilemedi. Adres değişikliği, nüfus kayıt örneği gibi işlemler için müdürlüklere başvuran kişiler çaresizce beklerken kuyruklar oluşturdu.

    Adres değişikliği için nüfus müdürlüğüne başvuran vatandaşlardan Mehtap Nakir, arıza nedeniyle yaklaşık 1 saattir beklediğini belirtti. Sistemin ne zaman normale döneceği konusunda yetkililerin de bilgisi olmadığını anlatan Nakir, şöyle devam etti: "Ben adres değişikliği yapmaya geldim. Sistem arızalı dediler. Yeşilyurt Nüfus Dairesi’ndeki memurlar çevrimiçi sistem arızalı olmasına karşın yerlerinde oturarak vatandaşlara bilgi veriyor. Ancak Battalgazi Nüfus Dairesi’nde görevli memurlar yerlerinde yok. Yerinde olan memur da vatandaşlarla ilgilenmiyor."

    Vatandaşlardan Yusuf Çobanoğlu ise sabahın erken saatlerinde gelmesine rağmen öğle saatlerine kadar işlemini yaptıramadığını ifade etti. Adres değişikliği için müracaat ettiğini anlatan Çobanoğlu, 3-4 saat beklemesine karşın bir sonuç alamadığını dile getirdi.

    Nüfus müdürlüğü yetkilileri, sistem güncellemesi nedeniyle Türkiye genelinde bu sıkıntının yaşandığını bildirdi. Bu kendilerinden kaynaklanmadığını anlatan yetkililer, arızanın ne zaman giderileceği konusunda belirsizlik olduğunu kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri