Nsu'nun Hayatta Kalan Tek Kurbanı Mahkemede Konuşacak

Almanya'da 4 haftalık aranın ardından başlayacak Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davada önemli bir gelişme yaşandı.

Almanya'da 4 haftalık aranın ardından başlayacak Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davada önemli bir gelişme yaşandı. NSU'lu teröristlerin 2007 yılındaki saldırısından ağır yaralı kurtulan polis Martin A.'nın mahkemede ifade vereceği haber verildi.

Martin A.'nin devriye gezdiği esnada gerçekleştirilen söz konusu saldırıda, polis memuru Michele Kiesewetter hayatını kaybetmişti. Stuttgarter Zeitung gazetesinin haberine göre, davanın görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) Baden Württenberg eyaleti içişleri bakanlığının sıcak bakmamasına rağmen polis A.'yi duruşmaya davet etti.

Bakanlık, kurbanın saldırının şokunu üzerinden atamadığına dikkat çekti. Bakanlık, cinayet serisinin hayatta kalan tek kurbanı olan polis A.'nın video konferans ya da gizli tanık olarak dinlenmesini talep ediyor. Federal Meclisin NSU komisyonu, sağlık gerekçesi ile bu polisi şahit olarak dinlemeye çağırmamıştı.

2008 yılında hipnoz ile olay yerine götürülen kurbanın verdiği ifade ile çizilen robot resmin NSU'nun iki üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'a benzemediği gelen haberler arasında. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri