Nsu’nun Ateşe Verdiği Ev Yine Mahkeme Gündeminde

Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin (OLG) gündeminde yine terör örgütünün kullandığı hücre evi vardı.

Neonazi cinayetleri davasının görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nin (OLG) gündeminde yine terör örgütünün kullandığı hücre evi vardı.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütünün kadın üyesi tarafından 4 Kasım 2011 günü havaya uçurulan evde inceleme yapan yangın uzmanı Frank L., daha önceki oturumda verdiği ifadesine dün yeni fotoğraflarla eklemeler yaptı. 500'ün üzerinde fotoğraf gösteren yangın uzmanı, NSU üyelerinin saklanmak için kullandıkları evin bir odasında yangın günü saat 14:30′a kadar çalıştığı tespit edilen bilgisayar ele geçirildiğini anlattı. Bir diğer odada ise yanan yatağın alt kısmında kablolarla bağlanmış sahte bomba bulunduğunu söyleyen L.’nin dinlenilmesine bugün devam ediliyor.

Yangın uzmanı L., daha önce ateşe verilen evdeki yanıcı madde dökülen noktaları, silahların bulunduğu yerleri ve evin camlarına gizlenen gizli kameraları resimlerle anlatmıştı.

Sanıklardan Holger G.’nin üç defa ifadesini alan polis Horst S.,Holger’in terör örgütü üyesi Beate Zschaepe ve örgüte yardım etmekle suçlanan Ralf Wohlleben hakkında önemli açıklamalar yaptığını anlatmıştı.

Holger’in ifadesine göre Zschaepe örgütte diğer üyelerle eşit haklara sahip, kararlar onun katılımı ile alınıyor ve şiddet eğilimliydi. Holger., ayrıca sanık Carsten S.’yi Wohlleben’in arkadaşı olarak teşhis etmiş.

Polis S., sanık Holger'in kendilerini Zwickau kasabasında 2001 yılında Neonazi teröristlerin PolenzStr. sokağındaki evine götürmesini istediklerini ve evi pek çok kez gitmiş gibi çok rahat bir şekilde bulduğunu dile getirdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri