Nsu, Cinayet Silahını İsviçreli Bir Tüccardan Satın Almış

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) 47.si gerçekleşen Neonazi cinayetleri davası duruşmasında Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün cinayetlerde kullandığı ‘Ceska 83’ marka silah gündem oldu.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) 47.si gerçekleşen Neonazi cinayetleri davası duruşmasında Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün cinayetlerde kullandığı ‘Ceska 83’ marka silah gündem oldu. İsviçre'nin Bernd kentinden mahkemeye gelen Franz S. isimli silah tüccarı, sekizi Türk olmak üzere 10 kişinin öldürüldüğü söz konusu silahı susturucusu ile birlikte Anton G. isimli şahsa sattığını anlattı.

İsviçre'de silah satın almak için bir şahsın yetkili mercilerden silah ruhsatı alması gerektiğini ve bu ruhsatı silah alırken silah tüccarlarına vermek zorunda olduğunu anlatan S., 34678 numaralı Ceska 83 marka silahı ve susturucusunu 06.04.1996 yılında Çek Cumhuriyeti’nden getirttiğini ifade etti. S., silah ruhsatının orijinalini gönderen ve ücretini ödeyen Anton G.'nin ev adresine Ceska marka silahı iadeli taahhütlü posta ile gönderdiğini ifade etti.

Asla kaçak silah satmadığını anlatan S., söz konusu silahın yaklaşık bin İsviçre Frank'ı olduğunu ve Ceska 83 marka silahların pazarda çok nadir satıldığını sözlerine ekledi. Dünkü duruşmaya aslında Anton G.'nin de katılıp ifade vermesi bekleniyordu, ancak G. mahkemeye gelmedi. G. şimdiye kadar polise verdiği ifadelerde silah siparişi verdiği ve Ceska 83 marka silahı satın aldığı iddialarını reddetmişti.

Öte yandan 21 yaşında bir Alman sosyal medyada NSU cinayetlerini tasvip ettiği için, halkı galeyana getirme ve NSU örgütünün suçlarını tasdik etme suçlarından dolayı 2 sene 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri