Nsu Araştırma Komisyonu Kuran Krv Meclisi Ümitli

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclisi, Nasyonal Sosyalist terör örgütü NSU saldırılarını araştırmak için araştırma komisyonunu kurdu. Federal araştırma komisyonunun hadiseyi aydınlatamadığını ve birçok soru işaretleri kaldığını...

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclisi, Nasyonal Sosyalist terör örgütü NSU saldırılarını araştırmak için araştırma komisyonunu kurdu. Federal araştırma komisyonunun hadiseyi aydınlatamadığını ve birçok soru işaretleri kaldığını ifade eden KRV Yeşiller Köln Milletvekili Arif Ünal, Federal Komisyonunun tüm Almanya’da ve kısıtlı zamanda araştırma yaptığı için sonuç alamadığını açıkladı.

Kendilerinin KRV eyaletindeki saldırılara yoğunlaşacağını söyleyen Ünal, “İki yıl içinde sonuç raporu hazırlayacağız. Bunun için tüm dosyaları inceleyeceğiz ve şahitleri dinleyeceğiz.” diyerek araştıracakları yönü işaret etti. Kaybolan dosyalar olmasına rağmen sonuçtan ümitli olduğunu belirten Ünal, “20 yıla yakın psikoterapist olarak saldırı kurbanları ile çok ilgilendim. Onları en çok yaralayan, mağdur olmalarına rağmen suçlu ilan edilmeleri olmuştu.” dedi. Ünal, kurban yakınlarının olayların detaylarını unutmalarının mümkün olmadığını ve tekrar ifade vermeye hazır olduklarını vurguladı.

RESİMDE SALDIRGAN SARIŞIN, AMA GÖÇMENLER SUÇLANDI

Aradan uzun zaman geçtiğini ve bazı dosyaların kaybolduğunu söyleyen Yeşiller Partisi iç politika sözcüsü Verena Schäffer şse “Saldırıların ardında Neonazi konusu yeterince araştırılmadı.” diyerek bazı dosyaların 5 ay gibi kısa zamanda kapandığını anlattı. Hadisenin içinde siyasetten destek var mı, diye sorgulanacağını söyleyen Schäffer, ayrıca resimlerde saldırganların sarışın olduğu halde suçlananların göçmenler olması, Kubaşık ailesinde olduğu gibi mağdurların suçlanması gibi saldırının hemen ardından içişleri bakanının yabancı düşmanı motif olmadığı açıklamaları gibi çok sayıda sorulması ve sorgulanması gereken gerçeklerin üzerine gidileceğini vurguladı.

Verena Schäffer, aralık ortalarında çalışmalara başlayacaklarını bahar ortalarında da şahitleri dinleyeceklerini söyleyerek öldürülen Kubaşık’ın kızının ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.

SOKAK VE MEYDANLARA NSU KURBANLARI İSİMLERİ VERİLSİN

Komisyonda yer alacaklar 5 SPD’li, 3 CDU’lu, 2 Yeşiller ile Korsanlar ve FDP’den bir olmak üzere toplam 12 milletvekili üyesi olacak. Diğer taraftan ‘Nazi terörü ve ırkçılara karşı birlik’ gurubu da Almanya genelinde bir aksiyon başlattı. Birlik 4 Kasım’ı ‘NSU kurbanlarını hatırlama’ günü olarak kutlayacak.

Gurup bunun dışında Almanya’da başta NSU cinayetlerinin işlendiği şehirler olmak üzere toplam 10 şehirde sokak ve meydan isimlerinin değiştirilerek kurbanların isimlerinin verilmesini istedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri