Nsu, Almanya'nin Eski Başbakanı Gerhard Schröder'i De Hedef Almış

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerinin, ülkenin eski başbakanlarından Gerhard Schröder'i de (SPD) hedef aldığı iddia edildi.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütü üyelerinin, ülkenin eski başbakanlarından Gerhard Schröder'i de (SPD) hedef aldığı iddia edildi. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde devam eden duruşmada, Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe üçlüsünden oluşan terör örgütüne ait bir fotoğraf galerisinde Schröder'in de resminin olduğu ve üzerine İngilizce 'Sırada sen varsın' yazısının olduğu ortaya çıktı.

Teröristlerin Zwickau’da saklandıkları evde bulunan bir bilgisayarın hard diskinde yer alan resimde, Schröder demir parmaklıklar ardında 'Davud Yıldızı' ile resmedilmiş. Yetkililer dosyanın 2002 yılına ait olduğunu saptadı. Buna rağmen Schröder'in resminin, NSU üyeleri tarafından hazırlanan cinayetlerin görüntülerinin yer aldığı video görüntülerinde olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Duruşmada ayrıca bir şahidin daha önce başsanık Beate Zschaepe'yi Dortmund'da bir komşunun bahçesinde gördüğü iddiaları üzerine bahçenin eski sahipleri ifade verdi. Kadının Zschape'ye bir nebze benzediği görülürken, hem komşu kadın hem de kocası NSU ile hiçbir bağlantıları olmadığını söyledi. Duruşmada öğleden sonra bir kriminal polis, örgütün ateşe verilen evinde ele geçirilen bilgisayar hard-disklerinde davada tutuksuz yargılanan Andre E.'nin örgütle bağlantısını gösteren resimleri anlattı.

Çarşamba günü devam eden duruşmada öğleden önce 2005 yılında öldürülen İsmail Yaşar cinayeti ile ilgili bir görgü tanığı ifade verdi. Iraklı Mütasam Z., cinayet öncesi olay yerinden aracıyla geçtiğini ve o esnada yoldan karşıya geçen iki bisikletli gördüğünü ve bisikletlilerin tatildeymiş gibi çok yavaş hareket ettiklerini anlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri