Nsa, Merkel’e Ait 300’den Fazla Bilgiyi Kayıt Etmiş

Amerika Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın Başbakan Angela Merkel’e ait 300’den fazla bilgiyi kayıt altına aldığı belirtildi.

Amerika Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın Başbakan Angela Merkel’e ait 300’den fazla bilgiyi kayıt altına aldığı belirtildi. Eski NSA ajanı Edward Snowden’in arşivinden çıkan belgeye göre Merkel’in ismi ön isimlerle alfabetik olarak sıralanan listede dokuzuncu sırada bulunuyor. Marina koduyla kayıt altına alınan belgelerde ‘Hedef kişi’ başlığı bulunduğu ve bu sebeple Merkel’in de doğrudan hedefler arasında yer aldığı ifade edildi.

Gizli servis hakkında yetkili mahkemenin 7 Mart 2013 tarihinde NSA’nın başvurusu üzerinde vatandaşların bilgisini takip ve kayıt altına alma izni verdiği ve bu kararla Almanya’daki vatandaşların da internet yazışmalarının kayıt altına alındığı iddia edildi. Amerikan İnsan Hakları Örgütü ACLU, mahkemenin onayı ile Almanya’daki vatandaşların iletişim bilgilerine müdahalenin yasal olduğunu iddia etti. Son ortaya çıkan belgeden sonra Federal Savcılığın NSA dinleme skandalına karşı soruşturma başlatıp başlatmayacağının kararını önümüzdeki günlerde vereceği kaydedildi.

Savcılık NSA skandalında iki konu üzerinde duruyor. Birincisi Başbakan Merkel’in cep telefonunun dinlenmesi ve ikinci olarak binlerce Alman vatandaşının bilgilerin kayıt altına alınması. Soruşturma başlatılması halinde Almanya ile Amerika arasında yeni bir krizin çıkabileceği ifade ediliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri