Norveç'te, Şiddet Ve Cinsel Tacize Maruz Kalan Çocukların Sayısı Artışta

Norveç'te, şiddet ve cinsel tacize maruz kalan çocukların sayısında artış yaşandığı kaydedildi. Norveç Mahkemeleri İdaresi'nin verdiği bilgilere göre, 2013 yılında çocuklara şiddet ve cinsel tacizle ilgili 2 bin 606 adlî vaka kaydedildi....

Norveç'te, şiddet ve cinsel tacize maruz kalan çocukların sayısında artış yaşandığı kaydedildi.

Norveç Mahkemeleri İdaresi'nin verdiği bilgilere göre, 2013 yılında çocuklara şiddet ve cinsel tacizle ilgili 2 bin 606 adlî vaka kaydedildi. Bu sayının 2009'dan bu yana yüzde 63 arttığı açıklandı.

Devlet televizyonuna konuşan Çocuk Hakları Vakfı Direktörü Avukat Thea Totland, çocuklara yapılan şiddet ve tacizin, yetişkinlere kıyasla, üzerinde fazla durulmadığını öne sürdü. Totland, bu tür saldırılara maruz kalan çocukların uzmanlarla defalarca görüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkenin tanımış adli tıp araştırmacılarında olan Torleiv Rognum da, çocuklara uygulanan şiddetin ciddiye alınmadığını savundu.

Diğer taraftan Ulusal Bilim Merkezi'nin araştırmasına göre, Norveç'te 18 yaş altındaki kızların yüzde 21'i cinsel taciz, yüzde 7'si ise şiddete maruz kalıyor. Bu çağdaki erkeklerin de yüzde 8'i cinsel taciz mağduru oluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri