Norveçli Doktora, Gazze'ye Giriş Yasağı

Gazze’ye 30 yıldır giriş-çıkış yapan Norveçli gönüllü doktor Mads Gilbert, İsrail'in engellemesi sebebiyle bölgeye gidemediğini açıkladı.Sınır Tanımayan Doktorlar adına Gazze’de gönüllü olarak bulunan Gilbert, Gazze’ye girişinin...

Gazze’ye 30 yıldır giriş-çıkış yapan Norveçli gönüllü doktor Mads Gilbert, İsrail'in engellemesi sebebiyle bölgeye gidemediğini açıkladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar adına Gazze’de gönüllü olarak bulunan Gilbert, Gazze’ye girişinin kalıcı olarak yasaklanmasına tepki gösterdi. "Bu öncelikle benimle alakalı bir durum değil. Bu, Filistin halkının tıbbı yardım ve yüksek derecede gerekli sağlık hizmeti hakkına ilişkin bir durum.’’ diyen Gilbert, kararın kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları eleştirmesiyle tanınan doktor Gilbert, kararın kendisine karşı başlatılan bir kampanya kapsamında alındığını aktardı. Gilbert, İsrail’i eleştiren seslerin kısılmak istendiğine dikkat çekti.

Mads Gilbert, Gazze’ye girmenin alternatif yollarını aradığını, muhtemelen Mısır üzerinden giriş yapacağını aktardı. Kendisinin bir doktor olduğunu hatırlatan Gilbert, "Ben İsrail için bir tehdit oluşturmuyorum. Yanlış bir şey yapmadım. Hiçbir zaman İsrail kanunlarını çiğnemedim. Benim İsrail hükümetini eleştirmem güvenlik açısından bir problem oluşturuyorsa, bu açıkça ifade özgürlüğünü engelleme girişimidir." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Oslo Büyükelçisi Raphael Schutz ise doktorun vizesinin geçici olarak iptal edildiğini savundu.

Gazze'ye 30 yıldan bu yana giriş-çıkış yapan Mads Gilbert, İsralil'in Temmuz ayında Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılarda, Şifa Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışmıştı. Gilbert, ''Acımasız askeri gücün, hapsedilmiş 1,7 milyon Filistinlilerin üzerine yağdırdığı bombaları konusunda bizler şahidiz.'' ifadelerini kullanmış, bombardımanın hiç durmadan devam ettiğini söylemişti. Büyük bir fedakarlıkla Gazze'de çalışan Norveçli doktor, saldırılar konusunda sessiz kalan Batı insanına önemli mesajlar göndermişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri