'Norveç, Yükselen Yıldız Türkiye'yi Keşfetti'

Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonya yarın üç günlük resmi ziyaret için Türkiye'ye gidiyor.

Norveç Kralı 5. Harald ve Kraliçe Sonya yarın üç günlük resmi ziyaret için Türkiye'ye gidiyor. Kral 5 Harald'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak yapacağı ziyaret, Norveç'ten Türkiye'ye bu düzeyde yapılan ilk ziyaret olacak. Krala 130'dan fazla işadamı da eşlik edecek.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ile ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların artırılmasına yönelik imkânlar üzerinde durulacak; güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Norveç, petrol ve doğalgaz üreticisi olmasının yanında yenilenebilir enerji kaynakları alanında da önemli bir teknolojik birikim ve tecrübeye sahip. Bu çerçevede Kral Harald, Ankara’daki programı kapsamında 6 Kasım günü Yenilenebilir Enerji Kaynakları Alanında Türkiye-Norveç Ortaklığı Forumunun açılışına katılacak.

Kral Harald'a ülkenin en büyük gaz ve petrol şirketi Statskraft'in yanı sıra Kongsberg, LO-Norveç, Innovation Norway gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri iştirak edecek. Heyette Türkiye kökenli işadamlarının girişimleri ile kurulan Norveç-Türk Ticaret Odası yetkilileri de yer alıyor. Oda Başkanı Kemalettin Süslü, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda yükselen bir yıldız olduğunu ve Norveç'in de bunu keşfettiğini kaydetti. Süslü, Norveç'in gelecek adına Türkiye üstünden dünya pazarına açılmayı hedeflediğini vurguladı. Kemalettin Süslü, Norveç'in kraliyet nezdinde gerçekleştireceği resmi temasların her iki ülke adına da olumlu getiriler sağlayacağının altını çizdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri