NÖROBİL-KON toplantısında 'Ustalık' üzerine konuşuldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu okul dışı fırsat öğretimi etkinlikleri yaparak üniversite öğrencilerinin okuduğu disiplindeki alan bilgisi, yeterlilik uzmanlıklarını geliştirici etkinliklerin yanında alan dışı genel en

Necmettin Erbakan Üniversitesi Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu okul dışı fırsat öğretimi etkinlikleri yaparak üniversite öğrencilerinin okuduğu disiplindeki alan bilgisi, yeterlilik uzmanlıklarını geliştirici etkinliklerin yanında alan dışı genel entelektüel, sosyal, gönüllülük faaliyetleri ile gelişmelerini hedefleyen çalışmalar yapıyor.

‘ŞİİRİNİ AL GEL’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Topluluk, geçtiğimiz günlerde üyelerinin aktif katılımıyla “Şiirini Al Gel” etkinliği gerçekleştirdi. Topluluk üyeleri kendi dünyalarında iz bırakan şairlerin sevdikleri eserlerini okuyarak, şiirin hikayesi üzerine düşüncelerini ifade ettiler.

Bu tür sosyal kültürel etkinliklerin yanı sıra topluluk film izleme ve kritiği programları da gerçekleştiriyor. Topluluk bu kapsamda etkinliklerine NÖROBİL-KON üst başlığında ‘Nörobilim Konuşmalarını’ ekleyerek ilk düzenli oturumunu gerçekleştirdi. ‘Kitapları okuyor konuşuyoruz’ kapsamında, kitap kritikleri yapılan programda ilk olarak Robert Greene’in ‘Ustalık’ kitabı ele alındı. Topluluk danışmanı Ph. D. Ümit Savaş Taşkesen’in koordinasyonu ile Ustalık kitabındaki temel temalar, ana fikirler üzerinde durularak yazarın hayatı, eserlerine yansıması, kitapta öne sürülen temel düşünceler kitabı okuyan gençler tarafından ele alındı. Taşkesen, koordinasyonunu yönettiği toplantıda gençlerin kendi okumalarını yaparak metin üzerindeki analizlerini grubun diğer üyeleri ile paylaşmasının, sunum yapma, eleştirel okuma, farklı düşünce perspektifinden metinleri anlama açısından katılımcılara büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Taşkesen ilerleyen süreçte farklı disiplinlerden konuşmacıları da misafir etmeyi planladıklarını söyledi.

MESUT TURAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri