Nöbetçi eczanelere branda yasağı geldi

Şehrin ana arterlerinde, kavşaklarda ve trafik ışıklarında kötü bir görüntüye sebep olan “Nöbetçi eczane” branda ve uyarıcı tabelaları yasaklandı. Konya Eczacı Odası Başkanı Adem Açıkgöz uygulamanın gelen şikayetler üzerine alındığını söyledi

Karar öncesi vatandaşların nöbetçi eczanelere ulaşımında zorluk yaşamaması için devlet, üniversite ve özel hastanelerin acil kapılarına nöbetçi eczanelerin yer aldığı bilgilendirme ekranları yerleştirildi. Nöbetçi eczanelere ayrıca  konyanobetcieczaneleri.com ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulamalarından ulaşılabiliyor. Konu hakkında bilgi veren Konya Eczacı Odası Başkanı Adem Açıkgöz, şöyle konuştu: “Nöbetçi eczane tabelaları zaten her eczanede bulunuyor. Şehrin ana yolları, kavşaklar, trafik lambaları gibi şehrin görüntüsünü bozan, çirkin görüntülere sahip olan nöbetçi eczane bezlerini yıllardır zaten Büyükşehir Belediyesi yazı ile, kaldırılmasını istiyordu. Biz bu kötü görüntülerin kaldırılması için altyapısını oluşturduk. Öncelikle bütün devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerin acil girişlerine büyük ekran monitörler koyarak, nöbetçi eczanelere vatandaşın kolayca ulaşmasını sağladık.

Bu monitörler 20 dakikada bir güncelleniyor. Hangi hastanede iseniz, o hastaneye en yakın olan nöbetçi eczane en üstte görünüyor. Vatandaşın arayıp, gezmesine gerek kalmayacak. Onun dışında konyanobetcieczaneleri.com internet sitesinden de vatandaşın kolaylıkla nöbetçi eczanelere ulaşmasını sağladık. Bununla birlite akıllı telefonlarda navigasyon uygulamasını başlattık. Altyapıda Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışıyoruz. Verilerimizi paylaşıyoruz. Bu altyapı ile birlikte çirkin görüntülere son vermek için kararımızı aldık. Bununla ilgili şikayetler çok artmıştı. CİMER ve BİMER’den çok şikayet geldi. İplere takıp kafasını yaranlar vardı. Görme engelli vatandaşlarımıza ulaşım zorluğu çıkarıyordu. Kavşaklarda, trafik ışıklarında artık nöbetçi eczane brandaları, tabelaları asılamayacak.”


HÂLİD ŞEN
 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri