Nobel Tıp Ödülü Sahiplerini Buldu

Her yıl insanlığa hizmet amacıyla verilen geleneksel Nobel ödülleri 113.cü kez sahiplerini bulmaya başladı. Sırasıyla tıp, fizik, kimya, barış, ekonomi ve edebiyat dallarına verilen ödüllerin ilki açıklandı. Nobel tıp ödülü, beyinin...

Her yıl insanlığa hizmet amacıyla verilen geleneksel Nobel ödülleri 113.cü kez sahiplerini bulmaya başladı. Sırasıyla tıp, fizik, kimya, barış, ekonomi ve edebiyat dallarına verilen ödüllerin ilki açıklandı.

Nobel tıp ödülü, beyinin küresel konumlama sistemini araştıran 3 bilim insanın verildi. Ödüle İngiliz profesör John O'Keefe, May-Britt Moser ve Edvard Moser layık görüldü. ‘GPS sistemi’ olarak adlandırılan araştırma, beyinin kişinin nerede olduğunu nasıl bildiğini ve bir yerden başka yere giderken nasıl kendini konumlandırdığını inceliyor.

Yapılan araştırmanın Alzeimer hastalarının konumlarını ve etrafındakileri neden tanımlayamadığına da ışık tutacağı düşünülüyor.

Nobel Ödül Komitesi verilen ödül hakkında “Araştırma, yüzyıllardır filozof ve bilim insanını meşgul eden bir problemi çözdü.” yorumu yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri